Wat een vondst! Dik fruit, concentratie, sappigheid en heel veel verleiding.
Tweede plaats Perswijn Wijnconcours 100 beste van 2019
Geschatte winkelwaarde De Wijngids 2020: € 20,00 (!)

Land Spanje
Regio Ribera del Duero
Wijnmaker Bodegas Pinna Fidelis
Oogstjaar 2018
€ 9,75 € 13,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Tempranillo
Op dronk van 2019 tot 2024
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 14 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , gevogelte, kip en pasta met vleessaus.

Bodegas Pinna Fidelis

Bodega Pinna Fidelis is absoluut de meest moderne bodega in heel Ribera Del Duero en sinds de eerste jaargang in 2001 hebben de wijnen alle medailles en onderscheidingen gewonnen die er maar te winnen zijn. 

De wijnen hebben een uitzonderlijke prijs-kwaliteit-plezierverhouding!

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Zeer verleidelijke jonge Ribera del Duero afkomstig van vier wijngaarden die op een hoogte van meer dan 700m gesitueerd zijn! 100% Tempranillo in 'semi-crianza' stijl met een beperkte invloed van eiken (slechts 4 maanden). Wat resulteert, is een parfum van zwart fruit, nootmuskaat, blauwe pruim en ceder. Geconcentreerde smaak, propvol rood en zwart fruit met een licht toontje van het eiken en voldoende fraîcheur.

Condominio Tinto Roble 2018 Ribera del Duero

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Een van de best geëquipeerde wijnproducenten in Ribera del Duero (benoorden Madrid) is een coöperatie, Pinna Fidelis in Peñafiel. Deze dateert namelijk uit 2001, werd met het toen modernste materieel ingericht - en kreeg een Mondriaanachtige voorgevel. Het is een niet heel grote cooperativa, zijn wijngaardareaal omvat 225 hectare, maar in dit geval staat klein voor fijn. De CONDOMINIO ROBLE 2018 bijvoorbeeld is een echt lekkere rode wijn. Mooi evenwichtig, met alle elementen smakelijk in balans: de stevige structuur, het besachtige fruit, de beheerste vanille en kruidigheid van het hout (vanwege slechts vier maanden vatrijping), het sap en de vitaliteit. Tafelgenote die een ovenschotel met o.a. rundergehakt en kaas had bereid, vroeg spontaan ‘Wát een lekkere wijn, waar komt-ie vandaan?' Bij www.colaris.nl, die net geen tientje per fles rekent.

Perswijn

Tweede plaats Perswijn Wijnconcours 100 beste van 2019
De successen van grote wijnen als Vega Sicilia en Pingus hebben ertoe geleid dat veel bedrijven de Ribera del Duero gingen zien als een aantrekkelijke investering. Dat leidde tot een explosie aan nieuwe bedrijven. Te veel jonge aanplant en te veel bedrijven die wijn zagen als een soort hobby, zonder dat ze wisten hoe de wijn te verkopen, leidden echter tot problemen. Inmiddels gaat het gelukkig weer beter. Bodega Pinna Fidelis is een van de nieuwe bedrijven. Het kwam met zijn eerste jaargang in 2001. Veel medailles en andere blijken van waardering verder is dit nu een van de goede moderne bedrijven van de streek. Deze Roble verbleef vier maanden op hout, wat hem een kruidig en rokerig karakter geeft, zonder dat het fruit wordt aangetast.


Geur: verleiding, kruidnagel, vanille, kersen, zwoel
Smaak: fruitig en sappig, stoer, duidelijke houtinvloed

DGH | De Grote Hamermsa

8,5     *STERWIJN*
Roble uit Ribera. Rood dat zich vier maanden heeft mogen verschuilen achter een plintje eiken. Klein beetje hout, klein beetje zoet, snufje specerij. Toch ook een ruim bemeten tinto. De bramen zijn rijp, de cassis kordaat, de pruimen ruimschoots aanwezig. Mooie eigentijdse tannines tot ons gebracht door een bodega die zijn anno in 2001 kent. Ribera del Duero van deze tijd.

De Wijngids 2020 Masters of Wine

Ribera del Duero ligt aan de oevers van de Duero-rivier (dezelfde als de Douro in Portugal), noordelijk, op 30 kilometer van Valladolid. Uit Ribera del Duero komen de beroemdste wijnen van Spanje, waaronder Vega Sicilia. Bijna 100 procent van alle aanplant hier is tempranillo. Bodegas Pinna Fidelis is opgericht in 2001 door een groep wijnboeren in Peñafiel; het heeft moderne faciliteiten en een filosofie gebaseerd op eenvoud. Het is van kracht naar kracht gegaan en heeft de ambitie elk jaar te verbeteren. Deze Roble is een zeer verleidelijke jonge Ribera del Duero afkomstig van vier wijngaarden die op een hoogte van meer dan 700 m gesitueerd zijn. Tempranillo, met een maar korte invloed van eiken (vier maanden) levert een introvert parfum van zwart fruit, nootmuskaat, blauwe pruim en ceder. Geconcentreerde smaak, veel sap, propvol rood en zwart fruit met een licht toontje van het eiken en voldoende fraîcheur. Minerale finale.

Nicolaas Klei

In Elsevier maart 2020
Qua hamsteren is het van belang de prioriteiten duidelijk voor ogen te houden, dacht ik toen ik een mevrouw passeerde met een enorme tas vol kostbare koffiecupjes. Zelf was ik op weg naar een wijnwinkel. Ik heb wel wat flesjes voor de dorst, maar geschraagd door volkswijsheden als beter mee verlegen dan om verlegen en aanverwante opbeurende prietpraat besloot ik dat wat extra mondvoorraad prudent was. Wie weet van mijn liefde voor lichtzinnig koel te drinken rood denkt dat ik niks anders drink, maar de wijnwereld is niet ingericht op monogamie. Die oneindige waaier aan geuren en smaken biedt steeds weer nieuwe liefdeservaringen. De barre tijden indachtig gingen mijn verlangens richting bezonnen rood. Wijn om zwijgend en met instemmende knikjes te genieten, grootse gedachten denkend over niets. Terwijl de overpeinzingen ijle sferen bereiken ontvouwen steeds weer nieuwe smaken zich in deze ribera del duero. Onder de geuren van fruit en duur eikenhout huizen specerijen, dure chocolade en tere geuren van fruit, likeur en Oosterse weelde in deze diepgraven Spaanse médocachtige van druif tempranillo.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473