Côtes-du-Rhône ‘Le Grand Fleuve’ By Colaris 2023 (Organic)
Onder het eigen label By Colaris: biologische Côtes-du-Rhône van topwijnmaker Richard Maby. Rijp rood fruit, kruidige tonen en zuivere afdronk. 9- (De Grote Hamersma), 90 punten (Cees van Casteren MW).
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah, Grenache, Mourvèdre
- Land & RegioFrankrijk, Côtes du Rhône, Rhône
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
-
Vanaf €75 gratis bezorgd
-
Levering binnen 3 werkdagen
-
Verzekerd verzonden -
100% proefgarantie
"Karaktervolle biologische Rhône op cru-niveau door Richard Maby"
Herkomst & wijnmaker
By Colaris staat voor onze persoonlijke selectie wijnen met uitzonderlijke prijs-kwaliteit. Alleen wat wij zélf graag drinken, komt onder dit label in ons assortiment. Deze Côtes-du-Rhône ‘Le Grand Fleuve’ By Colaris 2023 is daar een perfect voorbeeld van: biologisch, karaktervol en met de signatuur van een topwijnmaker.
Voor deze cuvée werkten we samen met Richard Maby van Domaine Maby in Lirac, door de vakpers uitgeroepen tot Wijnmaker van het Jaar in de Rhône (2021). Samen selecteerden we biologische percelen aan de oevers van de Rhône – de ‘grote rivier’ die deze wijn zijn naam geeft. Hier rijpen Grenache, Syrah en Mourvèdre onder de warme Zuid-Franse zon, met de frisheid van de Mistral.
Smaak & vinificatie
Deze biologische blend biedt alles wat u van een zuidelijke Rhône verwacht: rijp fruit, kruidige tonen en een vleugje aardsheid, verpakt in een zuiver en harmonieus geheel.
- Vinificatie: biologische teelt, traditionele vergisting en rijping in betonnen cuves voor maximale fruitexpressie
- Geur: rijpe kers, framboos, bosvruchten, nougat en Provençaalse kruiden
- Smaak: kersen, pruimen, zwarte peper, vlezig en licht floraal
- Afdronk: licht gekonfijt fruit, Turks fruit en kruidige frisheid
Aan tafel
- Gegrilde lamskoteletten met rozemarijn
- Stoofpot van rund met Provençaalse kruiden
- Geroosterde groentenschotel
- Kazen als tomme de Savoie of pecorino
Bekroond & gewaardeerd
De Grote Hamersma – 9-
“Kersen van onbesproken gedrag, pure pruim, opgewekt en dartel, lekker peperig. Laat maar stromen.”
Cees van Casteren MW – 90/100 punten
“Zoetrijp zuidelijke Rhône bouquet, floraal, met rijp bos- en pitfruit, versgemalen peper, vlezig en rijp van textuur. Licht gekonfijte fruitfinale.”
Daarom zó populair
- Exclusieve selectie onder het label By Colaris
- Biologische Côtes-du-Rhône van topwijnmaker Richard Maby
- Cru-niveau voor een uitzonderlijk vriendelijke prijs
Met By Colaris kiest u voor de beste prijs-kwaliteit, rechtstreeks geselecteerd door ons proefpanel – om zelf van te genieten of met trots te schenken.
| Blend | 50% Syrah, 30% Grenache, 20% Mourvedre |
|---|---|
| Wijnsoort | Rode Wijn |
| Land | Frankrijk |
| Druivenras | Grenache, Mourvèdre, Syrah |
| Regio | Côtes du Rhône, Rhône |
| Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
| Jaargang | 2023 |
| Flesinhoud | 0.75 |
| Alcoholgehalte | 14.5 % |
| Op dronk vanaf | Nu op dronk |
| Op dronk tot | 2030 |
| Allergenen | Sulfieten |
| Duurzaamheid | Biologisch |
| Afsluiting | Kurk |
| Art.nr. | K207130 |
| Awards | |
De Grote Hamersma
Rapportcijfer 9-
De Rhône. Ruim 800 kilometer lang. Beweer dan maar eens dat het geen grande fleuve is, een grote rivier.
Fikse hoeveelheid wijn komt er ook uit de regio met dezelfde naam. En welbeschouwd bijna nooit teleurstellend. Die van Richard Maby, wijnmaker van het jaar in de Rhône in 2021, is zelfs heel goed. En daar shopt deze importeur om hun By Colaris te laten produceren. Biologisch, bijna vanzelfsprekend tegenwoordig.
Zodoende: kersen van onbesproken gedrag, ruim in de pure pruim, van nature opgewekt en dartel, lekker peperig en onbezonnen.
Laat maar stromen.
Cees van Casteren MW
90/100 punten
Het accent bij deze tout court Côtes-du-Rhône ligt op rijp en elegant rood fruit. En dat begint met een zoetrijp zuidelijke Rhône bouquet van rijpe kers, framboos en nougat. Floraal in de smaakstart, direct gevolgd door opnieuw rijp bos- en pitfruit op een warme, alcoholische rug van versgemalen peper, vlezig en rijp qua textuur. Lichtjes gekonfijte fruitfinale met ook wat Turks fruit.




