2016 | Italië | Veneto

Dal Forno Romano Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016

  • Dal Forno Romano Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016
  • Dal Forno Romano Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016
Opslaan
Deze krachtige en elegante Valpolicella Superiore uit 2016 biedt een complex bouquet van cederhout, kruiden en balsamico, met tonen van rum-gedrenkte kersen, lavendel en donkere chocolade, resulterend in een zijdezachte textuur en een lange afdronk. Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Molinara, Rondinella
  • Land & Regio
    Italië, Veneto
129,50
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards

"Complexe Valpolicella met ceder, kruiden en donkere chocolade"

Dal Forno Romano, gevestigd in de regio Veneto, staat bekend om zijn intensieve en nauwgezette wijnbereidingsmethoden, wat resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en diepgang. De Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016 is hierop geen uitzondering. Deze wijn presenteert een intens bouquet dat cederhout, hartige kruiden en balsamico-specerijen combineert met rum-gedrenkte kersen, zoete lavendel en donkere chocolade. In de mond biedt de wijn een zijdezachte textuur met een overvloed aan zure rode en zwarte vruchten en een hint van espresso. De afdronk is krachtig, elegant en lang
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Molinara, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2016
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14.5 %
Op dronk vanaf2024
Op dronk tot2040
AllergenenSulfieten
Art.nr.E108609
Awards
  • Dal Forno Romano Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016
  • Dal Forno Romano Monte Lodoletta Valpolicella Superiore 2016

Robert Parker Wine Advocate
94/100 punten

This wine is made with special vacuum technology that prevents contact with oxygen. The Dal Forno Romano 2016 Amarone della Valpolicella Monte Lodoletta has developed nicely over the years to show savory smoky notes and a mineral tone of crushed stone or aspirin. This is a thickly concentrated effort with enormous volume and richness. The wood is elegantly integrated, although the tannins remain astringent. Those still need to be tamed (as much as is possible) with more time in bottle.

James Suckling
96/100 punten

Dense garnet color, full of polished aromas of balsamic, cedar wood, earthy minerality, licorice, leather, restrained bramble fruit and coffee grounds. Dry, full-bodied and velvety on the palate, with lifted acidity and an austere finish. Long, slightly chocolatey aftertaste. Best from 2026.