Wijnschrijfster Esmee Langereis selecteerde speciaal voor het 20-jarig jubileum van tijdschrift De Smaak van Italië haar 3 favoriete witte Italiaanse wijnen van Colaris.
Profiteer nu van dit voordelige wijnpakket Vini bianchi van € 47,40 voor € 39,95 inclusief verzending.
Soave Classico San Michele 2022 DOC Soave Ca' Rugate (Organic)
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Proefnotitie
Afkomstig uit hartje Soave, van zacht glooiende hellingen met vulkanische bodem en een speciaal microklimaat. Dat zorgt voor kleinere opbrengsten van een hogere kwaliteit. Heerlijk fris en fruitig met sappige tonen van meloen, groene appel en rijpe peer. Zacht mondgevoel door een vleugje amandel. Een minerale verfijning en een alcoholgehalte van slechts 12%.
2021 | Italië, Sardinië
Giunco Vermentino di Sardegna DOC 2021 Cantina Mesa
Heldere strogele wijn met 92/100 James Suckling- punten.
Proefnotitie
Deze witte wijn gemaakt van de vermentino-druif bevat een prachtige frisheid en zoutgehalte. De neus bevat geuren van intense citrusschil, tropisch fruit en wit vruchtvlees.
Daarnaast is de smaak fruitig en geeft het aromasensaties van balsamico. Een pittige wijn met een omhullende smaak.
Uitmuntende wijn van het authentieke druivenras pecorino uit de Marken. Barstensvol mineraleraliteit. Vol fruit in de mond, met een diepe, langblijvende smaak. Op- en top Italiaans.
Proefnotitie
De wijngaard van de Colle Vecchio ligt in het is het hart van de landerijen waar altijd al Pecorino druiven werden verbouwd. Inmiddels is de door Cocci Grifoni weer geherintroduceerde druif een icoon geworden met de DOCG status.
De Colle Vecchio wijngaard is gelegen nabij de middeleeuwse dorpjes Ripatransone, Grottammare en de vallei van de Tronto rivier in het zuiden van de regio Marche. de Colle vecchio wijngaard is kleiachtig met zand met en gelegen op de noordwestelijke helling op een hoogte tussen de 180 tot 250 meter. Begin september worden de druiven na een zorgvuldige selectie met de hand geoogst. Na de oogst worden de druiven zacht geperst. Het vergistingsporces van de druiven geschiedt bij een gecontroleerde temperatuur van 14/16° C in grote stalen vaten. De verdere rijpin van de wijn geschiedt in grote stalen vaten voor een periode van 4 tot 6 maanden. Hierna wordt de wijn gebotteld en blijft zij op de fles nog minimaal 12 maanden in de kelders van het domein om zich nog verder te ontwikkelen.
De Pecorino wijn ontwikkelt zich gedurende de jaren nog fantastsich mooi verder. Wel misschien even decanteren! Ja, ook wit! Heerlijke aroma’s en een voortreffelijke smaak komen dan vrij!