2022 | Nieuw-Zeeland | Marlborough

Dog Point Sauvignon Blanc 2022

  • Dog Point Sauvignon Blanc 2022
Opslaan

Een wijn die uw blik op Marlborough voorgoed zal veranderen. Een energieke, stijlvolle wijn. Het grapefruit, witte perzik, gember en een licht rokerige toets deden gasten van De Librije, The Jane en Bougainville al eerder op het puntje van hun stoel zitten. Geweldig bij Aziatische gerechten en verse vis.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Sauvignon Blanc
  • Land & Regio
    Nieuw-Zeeland, Marlborough
Normale prijs 21,50 Speciale prijs 19,95
U bespaart
/ prijs per fles
Niet op voorraad
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards

"Sjieke Sauvignon, buitengewoon energiek en stijlvol"

Onder de noemer Marlborough Sauvignon Blanc gaat een breed scala aan wijnen schuil. De expressieve cocktail van kruisbessen en tropisch fruit waarmee de regio de wereld heeft veroverd is aan de onderkant van de markt nog steeds dominant. Intussen ontvouwt zich aan de bovenkant een brede waaier aan stijlen. Zoals die van de Dog Point Sauvignon Blanc: een buitengewoon energiek en stijlvol glas, waarin grapefruit en nectarine een prachtige basis leggen, terwijl groene kruiden en een licht rokerige toets zorgen voor gelaagdheid en complexiteit.

Zeer geliefd in de topgastronomie (De Librije***, The Jane**, Bougainville*, Zarzo*) en een sjieke wijn om thuis te schenken bij zilte vruchten uit de zee.
  • Https& Gamba
  • Https& Langoustines
  • Https& Mosselen
  • Https& Oesters
  • Https& Makreel
  • Https& Sardines
WijnsoortWitte Wijn
LandNieuw-Zeeland
DruivenrasSauvignon Blanc
RegioMarlborough
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2022
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte13 %
Op dronk vanaf2023
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
Art.nr.E106024
Awards
  • Dog Point Sauvignon Blanc 2022

Jancis Robinson
17,5/100 punten
90% Southern Valleys fruit plus a small block beside Cloudy Bay in Rapaura. Traditionally it's all hand-picked by 80–100 pickers but in 2022, because of a mass COVID infection, they decided to machine pick 'and sold some good fruit on the vine', according to owner Matt Sutherland. 'We go for a more restrained style with whole-bunch pressing.’ 45% indigenous-yeast ferment, now especially the first blocks to be picked. Sits on lees for four months. The solids promote reduction. ‘We don't shy away from reduction.' This was the first year they used enzymes. RS 2 g/l.
Powerful green-fruit aroma with some struck match. Admirably ripe but tense fruit on the palate – well counterbalanced by acidity. Very bright and energetic with no shortage of interest and nuance on the mid palate. Seriously good wine by any measure.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze artikels toevoegen aan uw huidige bestelling?