Domaine Naturaliste Morus Cabernet Sauvignon 2020
Margaret River Grand Cru. Proef het donkere fruit (waaronder de voor Margaret River zo typische toets van moerbei = morus) rijp fruit en ervaar de machtige structuur van deze imposante wijn.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCabernet Sauvignon
- Land & RegioAustralië, Margaret River
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
-
Vanaf €75 gratis bezorgd
-
Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
-
Verzekerd verzonden
-
100% proefgarantie
"Machtige wijn uit Margaret River: drinken of wachten?"
De regio Margaret River dankt z'n faam en prestige voor een belangrijk deel aan de fantastische regionale wijnen waarin cabernet sauvignon de hoofdrol speelt. Die wijnen zijn overduidelijk geïnspireerd op de grote voorbeelden uit Bordeaux maar kennen niettemin een geheel eigen signatuur. Zo zijn de tannines als regel veel rijper en zachter dan in Bordeaux, een resultaat van het surplus aan zonne-uren in Margaret River. Die rijpe tannines willen de liefhebber nog weleens op het verkeerde been zetten als het gaat om het bewaarpotentieel van een wijn: waarom wachten als het nu al zo soepel naar binnen glijdt? Ook bij de Morus Cabernet Sauvignon, de topcuvée in rood van Domaine Naturaliste, zou je zo maar in de verleiding kunnen komen om de wijn te jong te drinken. Een straf is dat trouwens zeker niet. Daarvoor is al dat donkere fruit (waaronder de voor Margaret River zo typische toets van moerbei = morus) veel te rijk en verleidelijk en de machtige structuur van de wijn te imposant. Een paar uur in de karaf en een entrecote van de gril en u heeft gegarandeerd een fantastische avond. Mocht u echter willen weten wat deze grandioze wijn vermag in termen van gelaagdheid en complexiteit, dan is net als bij een grote cru uit Bordeaux wachten het devies. "Wow. This has a regal feel from the outset with cedary oak and fresh aromas of spiced blue plums, blackberries and blueberries. Hints of tobacco and slate here, too. The palate is so polished and lively with blackcurrants and blackberries on offer. It holds very fresh, long and even. There’s great potential here." (James Suckling, 96/100)
-
Entrecôte
-
Rib-eye