2021 | Frankrijk | Bourgogne
Domaine Stéphane Magnien Morey-Saint-Denis 'Grains Fins' 2021
Gelimiteerd beschikbaar. Een assemblage van het fruit afkomstig van de percelen Bas-Chenevery en Crais-Gillon. Deze percelen met kiezelachtige ondergrond zijn beplant met selecties van 'pinot fins' (oude klonen pinot noir). De wijn heeft een frisse neus met aroma's van puur rood fruit. Aromatisch en zacht in de mond, met toetsen van rood fruit (aardbei, aalbes). Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPinot Noir
- Land & RegioFrankrijk, Bourgogne
49,50
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Van een oude pinot noir kloon
Stéphane Magnien heeft percelen in Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny en Gevrey-Chambertin zowel in de appellations Village, Premier Cru en Grand Cru. De stokken in de wijngaarden hebben een gemiddelde leeftijd van 50 jaar waarbij de alleroudste dateren van 1902. Nagenoeg alle stokken zijn van van de oude kloon ‘pinot tordu’, die kleinere druifjes met meer concentratie voortbrengt. Stéphane werkt duurzaam. De wijngaarden worden dus absoluut niet met chemische bestrijdingsmiddelen of pesticiden bewerkt. De oogst vindt vanzelfsprekend met de hand plaats waarbij de plukkers alleen het allermooiste fruit selecteren.
Stéphane, in zijn streven naar het maken van wijnen met een aantrekkelijke fraîcheur, behoort jaar in jaar uit tot het groepje wijnboeren dat als eerste met de oogst start. De wijnbereiding gebeurt op traditionele wijze en bij de opvoeding op eikenhouten vaten gedurende 12 à 18 maanden wordt spaarzaam omgegaan met de inzet van nieuwe vaten. Voor de Grands Crus is het aandeel nieuw nooit hoger dan 30 procent. Voor de Villages en de Premiers Crus zelfs hooguit 10 procent. In principe wordt de wijn voor botteling noch geklaard noch gefilterd.
Stéphane, in zijn streven naar het maken van wijnen met een aantrekkelijke fraîcheur, behoort jaar in jaar uit tot het groepje wijnboeren dat als eerste met de oogst start. De wijnbereiding gebeurt op traditionele wijze en bij de opvoeding op eikenhouten vaten gedurende 12 à 18 maanden wordt spaarzaam omgegaan met de inzet van nieuwe vaten. Voor de Grands Crus is het aandeel nieuw nooit hoger dan 30 procent. Voor de Villages en de Premiers Crus zelfs hooguit 10 procent. In principe wordt de wijn voor botteling noch geklaard noch gefilterd.
Specificaties