Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus
De ‘tweede wijn’ van Dominio de Pingus. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 16 verschillende percelen gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Alle percelen worden apart gevinifieerd en kundig geassembleerd. De vergisting en rijping vindt plaats op relatief oud eiken (naast 30% tot 40% nieuw) gedurende 18 maanden.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasTempranillo, Garnacha
- Land & RegioSpanje, Ribera del Duero
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
‘It's a gentle, precise, beautifully balanced red’
Sisseck werkt al sinds het prille begin volgens de biodynamische principes en met de oudste wijnstokken. Hij was ervan overtuigd dat de oude, originele tinto fino-ranken het beste het terroir van Ribera del Duero weten te weerspiegelen. Houtrijping mag nooit overdreven zijn, maar moet de wijn juist ondersteunen. Robert Parker proefde bij toeval één van de eerste jaargangen van Peter’s eerste wijn ‘Pingus’ en schreef die de hemel in. Een legende was geboren.
Peter’s ‘tweede wijn’ Flor de Pingus is van hetzelfde statuur. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 16 verschillende percelen gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Alle percelen worden apart gevinifieerd en kundig geassembleerd. De vergisting en rijping vindt plaats op relatief oud eiken (naast 30% tot 40% nieuw) gedurende 18 maanden. Ribero del Duero specialist en tevens Master of Wine Tim Atkin schreef recentelijk over de 2020 vintage die wij vandaag aanbieden: ‘it's a gentle, precise, beautifully balanced red’ en gaf 95/100 punten. De toonaangevende wijngids Guia Peñin deed daar zelfs nog een puntje bij.
Blend | Tempranillo (Tinto Fino), Garnacha |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha, Tempranillo |
Regio | Ribera del Duero |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | DO Ribera del Duero |
Op dronk vanaf | 2026 |
Op dronk tot | 2040 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E107067 |
Awards | |
Guia Peñin
96/100 punten
Style, creamy. Colour, cherry, garnet rim. Aroma, red berry notes, ripe fruit, neat, expressive, dark chocolate. Flavour, elegant, fine bitter notes, full of life, flavourful, varietal, full-bodied.
Tim Atkin MW
95/100 punten
Flor is what Peter Sisseck calls "my village wine", sourced from La Horra with a smidgeon from Olmedillo. Featuring 3% Grenache for the first time, as well as 0,5% of white grapes, it's a gentle, precise, beautifully balanced red, with granular tannins, plums, liquorice and wild strawberry flavours and a subtle, palate-caressing finish.
James Suckling
94/100 punten
Aromas of perfumes and violets with blueberries follow through to a medium body with very fine tannins that run the length of the wine and show muscle and length. Linear and toned. Give this time to open and show you more. Try after 2026.
Robert Parker's Wine Advocate
94+/100 punten
There is around 20% new oak in the 2020 Flor de Pingus, and because it has a little younger vines (there was a land-consolidation project in La Horra in 2006!), there'll be some Garnacha starting in 2021 and maybe some oak vats for aging too. All this shows the direction, where he found structure and volume in the palate, with textured tannins. It's harmonious and elegant, aromatic and floral, perfumed and showy, with contained ripeness and around 14% alcohol. The palate is quite powerful, with abundant but fine tannins.