2020 | Spanje | Ribera del Duero

Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus

  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus
  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus
  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus

De ‘tweede wijn’ van Dominio de Pingus. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 16 verschillende percelen gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Alle percelen worden apart gevinifieerd en kundig geassembleerd. De vergisting en rijping vindt plaats op relatief oud eiken (naast 30% tot 40% nieuw) gedurende 18 maanden.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Tempranillo, Garnacha
  • Land & Regio
    Spanje, Ribera del Duero
Deze wijn is exclusief op aanvraag beschikbaar
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

‘It's a gentle, precise, beautifully balanced red’

Peter Sisseck, één van de meest legendarische wijnmakers, is van Deense komaf. Hij deed als jonge oenoloog ervaring op in Bordeaux en Californië en begon in 1990 bij het Spaanse Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. In 1995 startte hij met een eigen wijnproject in een garage in Quintanilla de Onésimo. Dominio de Pingus (pingus refereert naar zijn Deense bijnaam) werd geboren uit liefde voor de streek en de droom om een eigen, terroir-gedreven topwijn op de markt te brengen.

Sisseck werkt al sinds het prille begin volgens de biodynamische principes en met de oudste wijnstokken. Hij was ervan overtuigd dat de oude, originele tinto fino-ranken het beste het terroir van Ribera del Duero weten te weerspiegelen. Houtrijping mag nooit overdreven zijn, maar moet de wijn juist ondersteunen. Robert Parker proefde bij toeval één van de eerste jaargangen van Peter’s eerste wijn ‘Pingus’ en schreef die de hemel in. Een legende was geboren.

Peter’s ‘tweede wijn’ Flor de Pingus is van hetzelfde statuur. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 16 verschillende percelen gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Alle percelen worden apart gevinifieerd en kundig geassembleerd. De vergisting en rijping vindt plaats op relatief oud eiken (naast 30% tot 40% nieuw) gedurende 18 maanden. Ribero del Duero specialist en tevens Master of Wine Tim Atkin schreef recentelijk over de 2020 vintage die wij vandaag aanbieden: ‘it's a gentle, precise, beautifully balanced red’ en gaf 95/100 punten. De toonaangevende wijngids Guia Peñin deed daar zelfs nog een puntje bij.
BlendTempranillo (Tinto Fino), Garnacha
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivenrasGarnacha, Tempranillo
RegioRibera del Duero
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieDO Ribera del Duero
Op dronk vanaf2026
Op dronk tot2040
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E107067
Awards
  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus
  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus
  • Flor de Pingus 2020 Dominio de Pingus

Guia Peñin
96/100 punten
Style, creamy. Colour, cherry, garnet rim. Aroma, red berry notes, ripe fruit, neat, expressive, dark chocolate. Flavour, elegant, fine bitter notes, full of life, flavourful, varietal, full-bodied.

Tim Atkin MW
95/100 punten
Flor is what Peter Sisseck calls "my village wine", sourced from La Horra with a smidgeon from Olmedillo. Featuring 3% Grenache for the first time, as well as 0,5% of white grapes, it's a gentle, precise, beautifully balanced red, with granular tannins, plums, liquorice and wild strawberry flavours and a subtle, palate-caressing finish.

James Suckling
94/100 punten
Aromas of perfumes and violets with blueberries follow through to a medium body with very fine tannins that run the length of the wine and show muscle and length. Linear and toned. Give this time to open and show you more. Try after 2026.

Robert Parker's Wine Advocate
94+/100 punten
There is around 20% new oak in the 2020 Flor de Pingus, and because it has a little younger vines (there was a land-consolidation project in La Horra in 2006!), there'll be some Garnacha starting in 2021 and maybe some oak vats for aging too. All this shows the direction, where he found structure and volume in the palate, with textured tannins. It's harmonious and elegant, aromatic and floral, perfumed and showy, with contained ripeness and around 14% alcohol. The palate is quite powerful, with abundant but fine tannins.