Doña Raquel
Van oudsher werden er in Spanje voornamelijk alcoholische en vrij zware, ‘sherryachtige’ witte wijnen geproduceerd. De roep naar frisse dorstlessers werd echter groter en groter. De Rueda is perfect ingesprongen op die vraag. De twee belangrijkste druiven zijn de Verdejo en de Sauvignon Blanc, beide uitermate geschikt voor het frisse type wijn.
Bodegas Cerrosol
De wijngaarden van Bodega Cerrosol bevinden zich op vlakke oppervlakten op 750 meter boven zeeniveau. De ondergrond met klei is rijk aan calcium en magnesium.
In de Rueda is het overdag warm en zijn de nachten relatief koel. De zonuren zorgen voor de rijpheid en de koele nachten voor de zuren in de druiven. Dit maakt de balans in de wijnen subliem. De grootste troef, uitgevonden in Rueda, was het ’s nachts oogsten, bij lamplicht. Zo komen de druiven met al hun fraîcheur in de bodega terecht, zonder risico op oxidatie. Na binnenkomst van de druiven worden ze meteen zachtjes geperst en vindt het fermentatieproces plaats op roestvrij staal.





