Dr. Hermann Riesling Eiswein Kinheimer Hubertuslay Goldkapsel 2023 0,375L
Hubertuslay is een wijngaard nabij het dorp Kinheim - vanaf Erden iets verder stroopopwaarts.
- halve fles 0,375L
- SmaakprofielHoning, nectar & zoetig
- DruivenrasRiesling
- Land & RegioDuitsland, Moezel
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
“hugely impressive and already ready to enjoy” - Mosel Fine Wines
Hubertuslay is een wijngaard nabij het dorp Kinheim - vanaf Erden iets verder stroopopwaarts.
Eiswein kan slechts gemaakt worden in unieke jaargangen. Het fruit moet namelijk bevroren uit de wijngaard gehaald worden en ook bevroren worden uitgeperst. Dat verklaart ook het suikergehalte (213gr/l). De minimale hoeveelheid sap, die daarbij vrij komt, is een delicate zoete wijn van absolute topklasse. Er werd 110 liter gemaakt dit jaar; niet meer dan een half vat.
De wijn heeft een bouquet van gebakken appel, citroen, marmelade, vijgen en noten. Op het palet is de wijn zo mogelijk nog intenser, met meer citrusfruit, geel fruit en honing. De wijn heeft levendige zuren, die zorgen voor sappigheid bij de diepe zoetigheid van de wijn. Het geheel is complex en gebalanceerd.
Wijnsoort | Dessertwijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Duitsland |
Druivenras | Riesling |
Regio | Moezel |
Smaakprofiel | Honing, nectar & zoetig |
Jaargang | 2023 |
Flesinhoud | 0.375 |
Alcoholgehalte | 6 % |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2055 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E108212 |
Awards | |
Mosel Fine Wines
94/100 punten
The 2023er Kinheimer Hubertuslay Riesling Eiswein GK was made from grapes harvested at 160° Oechsle on January 9 at -8.5°C (17.6°F) and comes only from the first pressing and was fermented down to noble-sweet levels of residual sugar (213 g/l). This already golden-orange-colored wine offers a fully aromatic and captivating nose of baked apple, apricot, cherry, fig, raisin, blood orange, hazelnut cream, almond, violet, and tar. The wine proves hugely rich and sweet with plenty of honeyed and sweet ripe fruits, yet the acidity is quite intense and animating. This aromatic and ripe Eiswein, with TBA-styled aromatics yet huge acidity, is hugely impressive and already ready to enjoy. Now-2033+