2024 | Duitsland | Moezel

Dr. Hermann Riesling "H" Mosel 2024

  • Dr. Hermann Riesling "H" Mosel 2024
Opslaan

Dr. Hermann staat bekend om de zoete wijnen en "H" is een sierlijke riesling met restzoet, droger is dan zijn kabinett wijnen. Multi inzetbaar. De druiven komen over een reeks topterroirs bij verschillende dorpen.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Riesling
  • Land & Regio
    Duitsland, Moezel
13,95
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards

“good lightness and finesse” - Mosel Fine Wines

Dr. Hermann is opgericht in 1967 door de grootvader van de huidige eigenaar Christian Hermann. De familie Hermann heeft echter een wijnbouwgeschiedenis die meerdere eeuwen terug gaat. Wijnmaker Christian Hermann verstaat als geen ander de kunst om zijn zoete Rieslings tevens een bijzonder mooie fraîcheur mee te geven, met als resultaat een opmerkelijk boeiend spel tussen het zoet en de zuren. H is gemaakt om te plezieren: de wijn is licht, fruitig en sierlijk. Het rijke fruit varieert van perzik en abrikoos, to sinaasappel en citroen. Bloesems, lichte rokerigheid van het terroir en fijne zuren maken de wijn af.
WijnsoortDessertwijn, Witte Wijn
LandDuitsland
DruivenrasRiesling
RegioMoezel
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Jaargang2024
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte9.5 %
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
Art.nr.K207768
Awards
  • Dr. Hermann Riesling "H" Mosel 2024

De Grote Hamersma
Rapportcijfer 9
*Sterwijn*

Bejubeld door Vinum, Gault Millau en Robert Parker die het domein 'a hidden star in the Mosel Valley' noemt. Valt ook al een aantal jaren bij De Grote Hamersma in de smaak. "H" zeggen we dan. De "H" van Hermann, het domein dat zo goed in zoet is. De "H" ook van heel goed. Niet zoete honing, bestaat dat? Zo niet, nu dan wel. In deze riesling. Mooi, gedruppeld over appel, peer en meloen. In de verte heeft het ook passievrucht en witte perzik aangetipt. De zuren rijgen er een draadje door. Het lichtvoetige getrippel van een suikerspin. Condensfrisheid in het web. Een tel karamel. Zuurfrivoliteiten en een fluisterzoete finale. "H!". Slechts 9,5 procent bovendien.