De aromatische, frisse en complexe wijnen van rond het dorp Barolo zijn de meest verheven expressie van nebbiolo. Van de meer florale en fruitige wijnen uit comunes als La Morra tot de krachtige, gestructureerde versies uit bijvoorbeeld Serralunga dāAlba. Sommigen maken ze op traditionele wijze, andere zijn van meer moderne leest. Laat u verrassen door een unieke en veelzijdige greep uit enkele van onze laatste flessen, inclusief gerijpte jaargangen!
Hoog gewaardeerde Barolo, van de 4e generatie Brezza familie, krachtige Barolo, rijp rood fruit, met elegante tannines in de lange en enigszins kruidige afdronk.
Niets geen instapper tot het idioom van Voerzio. Maar een op zichzelf staande, bombastische Nebbiolo. Kersen, viooltjes, munt, peper en perfect op dronk. Dit is Voerzio ten voeten uit!
Uitmuntend Gambero Rosso, Cru Barolo, Suckling 93/100 punten(2013), uitstekend van structuur, complex, mooie zuren, en zachte tannines in de lange afdronk.
Barolo van topklasse. Hij is elegant, rijk, genereus van smaak en perfect in balans. De afdronk is ongekend lang met fluweelzachte tannines en licht mineralige tonen.
James Suckling 94/100 punten Barolo Riserva uit Serralunga, krachtig, vol, elegant, mooi van structuur, frisse zuren met een lichte mineraliteit en mooie tannines, lange afdronk.
94/100 punten Barolo, La Morra, intens, rijp rood fruit, komijn, kruidig, met aroma's van truffels, zoethout en gedroogde bloemen. In de mond is de wijn droog, rood fruit, volle tannines en een zeer lang aanhoudende afdronk.
Rocche dei Manzoni Vigna Cappella di S. Stefano Perno Barolo 2016 belichaamt sublieme excellentie. Diepe nebbiolo-karakteristieken onthullen weelderige lagen van rood fruit, kruiden en tabak, ondersteund door gestructureerde tannines, resulterend in een majestueuze en langdurige afdronk.
Top Cru Barolo van Brezza vol kruidigheid (rozemarijn, munt, mirte) en bombastisch in de neus en mond met rijp rood fruit en zachte tannines die eindigen in een fluweelzachte, langdurende afdronk. Niet te jong drinken, kan zeker decennia liggen om nog mooier te worden.
96/100 punten Suckling, rood fruit, cacao en zoethout, intens met een heerlijke complexiteit, harmonieus en evenwichtig, met licht zoetige tannines in de zeer lange delicate afdronk.Ā
Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2017 belichaamt sublieme perfectie. Nebbiolo in zijn puurste vorm onthult weergaloze lagen van rood fruit, kruiden en minerale nuances, gedragen door gestructureerde tannines, resulterend in een onvergetelijk langdurige afdronk.
Parker 95/100 punten, krachtig Barolo, strak, elegante complexiteit, kersenjam, zoete pijptabak, cacao-, balsamico en minerale noten, prachtige gelaagdheid en fluweelzacht in de extreem lange afdronk.
Een van de beste oogstjaren ooit voor Barolo en Beppe Caviola maakt er een waar meesterwerk van. Begint op dronk te komen en nog zeker 15 jaar te bewaren.