Wijnadviseur Floor Koopmans (tevens geschoold pasta-professional) maakte een geweldige ravioli del plin bij deze wijn. Het aardse karakter en het donkere fruit van deze Barolo zorgen voor een prachtige pairing met haar gerecht. Klik hier voor het recept (eet- en drink smakelijk).
Schitterende Barolo van Luigi Einaudi, James Suckling 94/100, intens, krachtig, vol, sober en fluweelzacht. Met de tijd neemt de complexiteit van de wijn toe.
Deze Barolo "1961", waarvan het etiket een eerbetoon is aan de allereerste Barolo die "vader" in dat jaar op de markt bracht, belooft diepgang, kracht, subtiliteit, weelde, complexiteit maar vooral 'klasse'.
Een van de beste oogstjaren ooit voor Barolo en Beppe Caviola maakt er een waar meesterwerk van. Begint op dronk te komen en nog zeker 15 jaar te bewaren.
Beppe Caviola, ontdekt tijdens zijn garage-experimenten, herdefinieerde met toonaangevende wijnproducenten de vinificatie van Nebbiolo, verbeterde de kwaliteit van Barolo en lanceerde zijn eigen wijn, Dolcetto Barturot, geïnspireerd door Elio Altare. Uitgeroepen tot 'Wijnmaker van het Jaar' in 2002, staat hij bekend om zijn minimalistische aanpak waarbij hij de wijngaard en druiven laat spreken.
Rood fruit, cacao en zoethout, intens met een heerlijke complexiteit, harmonieus en evenwichtig, met licht zoetige tannines in de zeer lange delicate afdronk.
Deze prestigieuze Barolo uit 2017 biedt een complex bouquet van geconcentreerd zwart fruit, verse teer en rozen, met een volle body en een opmerkelijk rijpingspotentieel.
- Een elegante en krachtige rode wijn uit Barolo, gemaakt van Nebbiolo-druiven. - Intense aroma's van rood fruit, kruiden en specerijen, met een vleugje vanille. - Een klassieke Barolo op moderne wijze gemaakt
De Conca dell'Annunziata-wijngaard op het zuiden vangt volle zon en zorgt voor een goede rijping, die de wijn een ontwikkeld fruitkarakter en aangename warme nagloed in de mond geeft.
Parusso Barolo DOCG Bussia 2018 biedt een rijke en complexe smaakervaring met tonen van rijpe kersen, kruiden en een minerale ondertoon, ondersteund door stevige tannines en een levendige zuurgraad.
Top Cru Barolo van Brezza vol kruidigheid en bloemigheid (oosterse kruiden peper, cacaobonen, viooltjes) en bombastisch in de neus en mond met rijp rood fruit en zachte tannines die eindigen in een fluweelzachte, lang aanhoudende afdronk. Deze prachtige Cru Barolo begint "op dronk" te komen rond 2027-28. Vervolgens kunt u nog van deze fantastische Barolo genieten tot 2045. Decanteer de wijn of open de fles 24 uur van tevoren.