Nieuw in de collectie! Dr. Hermann maakt absoluut een statement met deze Pinot Noir die 12 maanden rijpte op 225 l Bourgogne vaten van Tonnellerie Rousseau. Wijn met een grote wow-factor die ook de meest fervente Bourgogne-drinkers zal weten te overtuigen. Slechts 1800 flessen van gemaakt!
Een blend van 2/3 pinot noir en 1/3 chardonnay. Perswijn december 2018: Geselecteerd als lekkerste wijn in de categorie "Uitstekende kwaliteit en heel betaalbaar"
Christian Hermann is de ‘koning van de zoete Mosel’, maar wist ons te verbluffen met het resultaat van een speciaal project waarbij hij houtgerijpte Pinot Noir op fles bracht. Dit top exemplaar van de Kinheimer Rosenberg maakte een onuitwisbare indruk op ons. Slechts 600 flessen van gemaakt!
Lanson is de favoriete champagne van het Britse koningshuis. Zelfs op het huwelijk van William werd hun champagne geschonken. Deze fijne Brut heeft dus een koninklijk tintje.
Deze village is afkomstig van twee lieu-dits: Derrière le Four en, vooral (voor 80%), Beaux Bruns (dat overigens gedeeltelijk ook is geklasseerd als Premier Cru). The Wine Advocate: 89-91 punten
Deze village is afkomstigvan 8 verschillende lieu-dits die de Gevrey Chambertin village status hebben, waarvan een perceel van 1,5 hectare in “Le Fourneau”. De pinot noirstokken hebben de gemiddelde leeftijd van 50-70 jaar. De wijn werd gedurende 18 maanden op eikenhouten vaten opgevoed waarvan 20% nieuw en werd voor botteling noch geklaard noch gefilterd.
The Wine Advocate: 91/100 punten | Burghound: 89-91 punten
Ontdek terroir en climat in de absolute topwijn van Stéphane Magnien. Ee karakteristieke eigenschappen van de appellatie komen hier goed naar voren en geldt als een tekstboek-voorbeeld voor een Grand Cru uit Gevrey : het is de meest krachtige uit het gamma van Stéphane Magnien. Perfect op dronk!
Pinot noir levert wijnen met een licht rode kleur. Een fruitig karakter en een zijdezacht textuur is wat de druif kenmerkt. Een aantal van de grootste wijnen van de wereld worden gemaakt van pinot noir. Overal ter wereld wordt de druif aangeplant, maar in de Bourgogne worden de allermooiste resultaten behaald.
Meer over de druif pinot noir
Het is een grillige druif die veeleisend is. Klimaat, bodem en de wijngaard zijn van grote belang en zijn ook direct terug te proeven in de wijn. De pinot noir doet het goed in de wat koelere wijngebieden, maar niet té koel anders kan de wijn dun en bleek worden. Als het klimaat te warm is, wordt de wijn minder interessant. De dunne schil zorgt er voor dat de druif vatbaar is voor meeldauw en rot. Door deze dunne schil bevatten veel pinot noir wijnen vaak weinig tannine. De pinot noir is geschikt om op Frans eikenhout te laten rijpen. Het grovere Amerikaans eiken geeft veelal te veel vanille-tonen af, wat de wijn niet ten goede komt. Naast Bourgogne is pinot noir ook aangeplant in de Elzas, Duitsland (hier beter bekend als spätburgunder), de koelere gebieden in Californië, Nieuw-Zeeland en Australië. Ook wordt de druif gebruikt in mousserende wijnen zoals in Champagne en Zuid-Afrikaanse bubbels.
Zacht en zijdeachtig
De jonge pinot noirs zijn fruitig. Bij rijping op hout ontstaan romige, vanilleachtige nuances. Als de wijn wat langer rijpt zal deze aroma’s van truffel en wild ontwikkelen. De mooiste pinot noirs ontwikkelen geuren van frambozen, kersen, aardbeien en bloemen. De beste bourgognes hebben jaren nodig om hun topniveau te bereiken, die ze dan lang behouden.