Al vier generaties lang maakt Familie Pellé excellente wijnen door optimaal gebruik te maken van hun terroirs in het dorp Morogues, ten oosten van de Loire-vallei. Deze delicate pinot noir is zeer fruitig en ‘easy going’.
Pinot Noir van topterroir op de hoger gelegen percelen van Hawke’s Bay. De koelte hier zorgt voor spanning, fraîcheur en complexiteit. In combinatie met rijping op grote vaten van eikenhout een ware smaaksensatie.
In Chassagne-Montrachet heeft veel pinot noir in de jaren 80 het veld moeten ruimen ten gunste van chardonnay teneinde aan de vraag voor witte Bourgogne te voldoen. De pinot noir stokken die overbleven, zijn niet voor niks gespaard gebleven; zij leveren het fruit waarvan al sinds mensenheugenis de beste rode Chassagne-Montrachets gemaakt worden.
Het climat Clos du Roy wordt algemeen beschouwd als een van de allerbeste van Mercurey. Deze wijngaard met Premier Cru status was in vroeger tijden in handen van de hertogen van Bourgondië die bekend stonden om hun goede smaak!
Les Vellées (ook wel: Les Velley) is een climat met Premier Cru status dat grenst aan de Premier Cru Clos du Roy en doorgaans krachtige wijnen oplevert.
Nieuw in de collectie! Dr. Hermann maakt absoluut een statement met deze Pinot Noir die 12 maanden rijpte op 225 l Bourgogne vaten van Tonnellerie Rousseau. Wijn met een grote wow-factor die ook de meest fervente Bourgogne-drinkers zal weten te overtuigen. Slechts 1800 flessen van gemaakt!
Penet-Chardonnet weet de meest delicate champagnes te maken: deze gerijpte Grand Cru millisimé, gemaakt van uitsluitend pinot noir is een wijn met diepgang en complexiteit. De wijn wordt agemaakt met een zogeheten 'perpetual reserve' uit een solera-systeem op het wijnhuis zelf. Van deze wijn zijn slechts 2000 flessen geproduceerd.
Maak nu kennis met deze verfrissende blend van mousserende wijn en sinaasappellikeur, gemaakt van Argentijnse sinaasappels, kruiden en specerijen. Een heerlijk zomerdrankje die het beste te serveren is met een takje rozemarijn en een gedroogd schijfje sinaasappel.
Pinot noir levert wijnen met een licht rode kleur. Een fruitig karakter en een zijdezacht textuur is wat de druif kenmerkt. Een aantal van de grootste wijnen van de wereld worden gemaakt van pinot noir. Overal ter wereld wordt de druif aangeplant, maar in de Bourgogne worden de allermooiste resultaten behaald.
Meer over de druif pinot noir
Het is een grillige druif die veeleisend is. Klimaat, bodem en de wijngaard zijn van grote belang en zijn ook direct terug te proeven in de wijn. De pinot noir doet het goed in de wat koelere wijngebieden, maar niet té koel anders kan de wijn dun en bleek worden. Als het klimaat te warm is, wordt de wijn minder interessant. De dunne schil zorgt er voor dat de druif vatbaar is voor meeldauw en rot. Door deze dunne schil bevatten veel pinot noir wijnen vaak weinig tannine. De pinot noir is geschikt om op Frans eikenhout te laten rijpen. Het grovere Amerikaans eiken geeft veelal te veel vanille-tonen af, wat de wijn niet ten goede komt. Naast Bourgogne is pinot noir ook aangeplant in de Elzas, Duitsland (hier beter bekend als spätburgunder), de koelere gebieden in Californië, Nieuw-Zeeland en Australië. Ook wordt de druif gebruikt in mousserende wijnen zoals in Champagne en Zuid-Afrikaanse bubbels.
Zacht en zijdeachtig
De jonge pinot noirs zijn fruitig. Bij rijping op hout ontstaan romige, vanilleachtige nuances. Als de wijn wat langer rijpt zal deze aroma’s van truffel en wild ontwikkelen. De mooiste pinot noirs ontwikkelen geuren van frambozen, kersen, aardbeien en bloemen. De beste bourgognes hebben jaren nodig om hun topniveau te bereiken, die ze dan lang behouden.