De geweldige instapper van Tenuta San Guido, het befaamde wijnhuis achter de Sassicaia. Deze Difese laat zien waarom San Guido tot de wereldtop hoort. Kracht, power en complexiteit in één.
Dit is de perfecte belichaming van structuur en elegantie; de volle body en de fluweelzachte tannine worden in evenwicht gehouden door een ragfijne zuurgraad.
Riserva van de uitvinders van de Brunello: Biondi Santi. Perfect in harmonie, mooie structuur, warm, uitstekende balans tussen de tannines en de zuurgraad.
Dit oogstjaar wordt gezien als het beste jaar van deze eeuw! Wat resulteert in een absolute topwijn! 100% Sangiovese van single vineyard Bossona met veel tufsteen in de bodem. Met deze wijn moet u enkele jaren geduld hebben. In zijn jeugd is het aan te bevelen deze wijn te decanteren. Per 6 flessen in originele kist.
Prachtige blend van sangiovese, montepulciano en cabernet sauvignon die zijn bijzonder smaakvolle nuances te danken heeft aan een houtrijping van 6 tot 8 maanden.
Deze gerijpte Brunello Riserva uit vijfsterren-oogstjaar 2010 (uitmuntend) is echt perfect op dronk en zal de drinker belonen met intense aroma’s van vanille, koffie en aromatische houtsoorten. De smaak is elegant en harmonisch met uitgebalanceerd donkerrood fruit. De wijn heeft een voortreffelijk mooie en lange aromatische afdronk.
Talenti’s exemplarische Brunello di Montalcino heeft een rijk bouquet van rijpe pruimen, kersen en hints van zoethout, thee en kruiden. Een bijzonder intense en geconcentreerde Brunello di Montalcino met een energieke fraîcheur en een goede spanningsboog. Verfijnde, zoete tannine en een zijdezacht mondgevoel. Voortreffelijk. Vinous: 93 punten | James Suckling: 93 punten | Gardini: 96 punten
48 maanden houtlagering geeft deze bijzondere Brunello kracht en complexiteit. Deze Riserva laat zich dan ook omschrijven als stevig en vol met een prachtige tanninestructuur. Vooral als u hem even overhevelt in een decanteerkaraf om vervolgens te genieten van alles wat Valentiano te bieden heeft.
Wat niet veel mensen weten is dat de Toscaanse druif sangiovese oorspronklijk uit Emiglia Romagna komt! Dit is sangiovese in een ander jasje. Fris, fruitig en subtiel, bijna Bourgondisch.
Chianti Classico van het befaamde Castella di Ama, waar wijnkunstenaar Marco Pallati aan het roer staat. Klassieke Sangiovese met niet al te zware tannines en een geweldige afdronk.
Dit is de perfecte belichaming van structuur en elegantie; de volle body en de fluweelzachte tannine worden in evenwicht gehouden door een ragfijne zuurgraad. - op halve fles.
Een kleurrijke rosé waar fruitigheid en frisheid centraal staan. Speels en sympathiek, in geur en kleur herken je de roos. Guerrieri omschrijft de wijn als lenteachtig zacht en met een overgang naar zomers fris.
Dé icoonwijn van Bibi Graetz wordt door de internationale wijnpers gerekend tot de iconische Super Tuscans: Ornellaia, Tignanello, Solaia, Oreno, Sassicaia, Masseto. Kortom een aardige rijtje namen om tussen te staan.
Deze Tenuta Nuova van Casanova di Neri hoort jaar op jaar tot de beste Brunellowijnen. Hij is bijzonder vol, rond, krachtig, aards en heeft zijdezachte tannines in de afdronk.
De Montigiano is een fruitige, jeugdige en zuivere 100% sangiovese. De druiven zijn geheel biologisch verbouwd. 10% van de oogst wordt met gehele tros gevinifieerd. 50% van de wijn rijpt voor 12 maanden in cementen cuves en de andere helft voor 6 maanden in cementen cuves en 6 maanden in eikenhouten vaten.
100% Sangiovese van Montefiridolfi, een wijngaard in San Casciano Val di Pesa te midden van de Chiantiheuvels. De meeste Il Borghetto-wijnen hebben de IGP-status (wat voorheen IGT was). De reden daarvoor is absoluut niet dat ze niet goed genoeg zijn voor Chianti Classico; in onze ogen zijn ze zelfs vergelijkbaar met de hoger geklasseerde Gran Selezione.
Het vlaggenschip van Podere Grattamacco, combineert het karakter en de kracht van de Bordeauxdruivenrassen met de elegantie en frisheid van de Italiaanse sangiovese. Een Super Tuscan in optima forma die bovendien geweldig kan ouderen.
Sangiovese is het meest aangeplante druivenras van Italië. De druif vormt de basis voor alle grote Toscaanse wijnen: Brunello di Montalcino, Chianti en Vino Nobile di Montalcino. Het is een laatrijpende druif met veel zuur en is tanninerijk. Klassieke Sangiovese is droog en tanninerijk, met fruit van pruimen, kersen en gedroogde kruiden en specerijen met soms indrukken van leer en wild. Sangiovese heeft een lange rijptijd en wordt meestal tussen half september en eind oktober geoogst. Het alcohol percentage en suikergehalte zijn relatief laag.
Toscaanse kwaliteitswijnen
Chianti is een mooi voorbeeld van een sangiovese wijn. Het traditionele wijnhart is de Chianti Classico DOCG, de oorspronkelijke kern. Het Classico-gebied heeft veel variatie in bodem en klimaat. De mooiste topwijnen worden verbouwd op stenige grond met kalk. De druif wordt aangevuld met kleine hoeveelheden lokale druivenrassen als de canaiolo, colorino, mammolo. Een andere grote wijn die gemaakt wordt van de sangiovese is de Brunello di Montalcino. DOCG Brunello di Montalcino ligt ten zuiden van Chianti. Het zijn wijnen met een behoorlijk oplegpotentieel. Brunello di Montalcino rijpt minimaal vier jaar waarvan minimaal twee jaar op eikenhout. Het zijn dieprode fruitige wijnen met een volle smaak van rood en zwart fruit en een scala aan specerijen.
Andere Sangiovese-regio’s
Naast Toscane zien we sangiovese ook terug in andere delen van Italië zoals Umbrië en Marche. Maar ook in de Nieuwe Wereld is de druif aangeplant. Californië produceert mooie maar prijzige sangioveses en in Argentinië en Australië is de druif in opkomst.