De geweldige instapper van Tenuta San Guido, het befaamde wijnhuis achter de Sassicaia. Deze Difese laat zien waarom San Guido tot de wereldtop hoort. Kracht, power en complexiteit in één.
Dit is de perfecte belichaming van structuur en elegantie; de volle body en de fluweelzachte tannine worden in evenwicht gehouden door een ragfijne zuurgraad.
Dit oogstjaar wordt gezien als het beste jaar van deze eeuw! Wat resulteert in een absolute topwijn! 100% Sangiovese van single vineyard Bossona met veel tufsteen in de bodem. Met deze wijn moet u enkele jaren geduld hebben. In zijn jeugd is het aan te bevelen deze wijn te decanteren. Per 6 flessen in originele kist.
Eigentijdse stijl Sangiovese gemaakt door Riccardo Cotarella, een van de meest gerespecteerde wijnmakers van Italië. Dit is Sangiovese in een gebalanceerde, speelse, sappige en mondvullende stijl.
Een pure, hoog scorende Sangiovese, gerijpt op groot Slavonisch eiken voor een periode van 12 maanden. Een kruidige neus en een bijzonder fruitige afdronk met fijne tannines.
Dit is de perfecte belichaming van structuur en elegantie; de volle body en de fluweelzachte tannine worden in evenwicht gehouden door een ragfijne zuurgraad. - op halve fles.
Prachtige blend van sangiovese, montepulciano en cabernet sauvignon die zijn bijzonder smaakvolle nuances te danken heeft aan een houtrijping van 6 tot 8 maanden.
Talenti’s exemplarische Brunello di Montalcino heeft een rijk bouquet van rijpe pruimen, kersen en hints van zoethout, thee en kruiden. Een bijzonder intense en geconcentreerde Brunello di Montalcino met een energieke fraîcheur en een goede spanningsboog. Verfijnde, zoete tannine en een zijdezacht mondgevoel. Voortreffelijk. - Op halve fles
100% Sangiovese van Montefiridolfi, een wijngaard in San Casciano Val di Pesa te midden van de Chiantiheuvels. De meeste Il Borghetto-wijnen hebben de IGP-status (wat voorheen IGT was). De reden daarvoor is absoluut niet dat ze niet goed genoeg zijn voor Chianti Classico; in onze ogen zijn ze zelfs vergelijkbaar met de hoger geklasseerde Gran Selezione.
Wat niet veel mensen weten is dat de Toscaanse druif sangiovese oorspronklijk uit Emiglia Romagna komt! Dit is sangiovese in een ander jasje. Fris, fruitig en subtiel, bijna Bourgondisch.
Chianti van onbetwiste kwaliteit. Isole e Olena begon als bulkproducent, maar sinds Paolo de Marchi zijn familiewijngaarden onder zijn hoede heeft is een nieuwe weg ingeslagen. Chianti Classico om door een ringetje te halen, een gouden ring in dit geval.
Komend van Tenuta Greppo van het befaamde huis Biondi Santi, grondleggers van de Brunello di Montalcino. Krachtig, warm met tannines die in balans zijn. De afdronk is warm en lang aanhoudend.
De Montigiano is een fruitige, jeugdige en zuivere 100% sangiovese. De druiven zijn geheel biologisch verbouwd. 10% van de oogst wordt met gehele tros gevinifieerd. 50% van de wijn rijpt voor 12 maanden in cementen cuves en de andere helft voor 6 maanden in cementen cuves en 6 maanden in eikenhouten vaten.
Het vlaggenschip van Podere Grattamacco, combineert het karakter en de kracht van de Bordeauxdruivenrassen met de elegantie en frisheid van de Italiaanse sangiovese. Een Super Tuscan in optima forma die bovendien geweldig kan ouderen.
Talenti’s exemplarische Brunello di Montalcino heeft een rijk bouquet van rijpe pruimen, kersen en hints van zoethout, thee en kruiden. Een bijzonder intense en geconcentreerde Brunello di Montalcino met een energieke fraîcheur en een goede spanningsboog. Verfijnde, zoete tannine en een zijdezacht mondgevoel. Voortreffelijk. Vinous: 93 punten | James Suckling: 93 punten | Gardini: 96 punten
Riserva van de uitvinders van de Brunello: Biondi Santi. Perfect in harmonie, mooie structuur, warm, uitstekende balans tussen de tannines en de zuurgraad.
Deze Tenuta Nuova van Casanova di Neri hoort jaar op jaar tot de beste Brunellowijnen. Hij is bijzonder vol, rond, krachtig, aards en heeft zijdezachte tannines in de afdronk. Met 100 punten van Falstaff de hoogst beoordeelde Brunello van het topjaar 2016!
Sangiovese is het meest aangeplante druivenras van Italië. De druif vormt de basis voor alle grote Toscaanse wijnen: Brunello di Montalcino, Chianti en Vino Nobile di Montalcino. Het is een laatrijpende druif met veel zuur en is tanninerijk. Klassieke Sangiovese is droog en tanninerijk, met fruit van pruimen, kersen en gedroogde kruiden en specerijen met soms indrukken van leer en wild. Sangiovese heeft een lange rijptijd en wordt meestal tussen half september en eind oktober geoogst. Het alcohol percentage en suikergehalte zijn relatief laag.
Toscaanse kwaliteitswijnen
Chianti is een mooi voorbeeld van een sangiovese wijn. Het traditionele wijnhart is de Chianti Classico DOCG, de oorspronkelijke kern. Het Classico-gebied heeft veel variatie in bodem en klimaat. De mooiste topwijnen worden verbouwd op stenige grond met kalk. De druif wordt aangevuld met kleine hoeveelheden lokale druivenrassen als de canaiolo, colorino, mammolo. Een andere grote wijn die gemaakt wordt van de sangiovese is de Brunello di Montalcino. DOCG Brunello di Montalcino ligt ten zuiden van Chianti. Het zijn wijnen met een behoorlijk oplegpotentieel. Brunello di Montalcino rijpt minimaal vier jaar waarvan minimaal twee jaar op eikenhout. Het zijn dieprode fruitige wijnen met een volle smaak van rood en zwart fruit en een scala aan specerijen.
Andere Sangiovese-regio’s
Naast Toscane zien we sangiovese ook terug in andere delen van Italië zoals Umbrië en Marche. Maar ook in de Nieuwe Wereld is de druif aangeplant. Californië produceert mooie maar prijzige sangioveses en in Argentinië en Australië is de druif in opkomst.