Falkenstein Riesling Spätlese feinherb Meyer Nepal AP-11 2023 biedt een delicate en verfrissende smaakervaring met tonen van rijp steenfruit, citrus en een kenmerkende minerale frisheid, ondersteund door een perfecte balans tussen zoetheid en zuurgraad.
Falkenstein Riesling Kabinett Kugel Peter AP-12 2023 biedt een levendige en frisse smaakervaring met tonen van citrus en groene appel, ondersteund door een knapperige zuurgraad en verfijnde mineraliteit.
Falkenstein Riesling Spätlese Trocken Lorenz Manni AP-18 2023 biedt een frisse en levendige smaakervaring met tonen van citrus en groene appel, ondersteund door een knapperige zuurgraad en een minerale ondertoon.
Falkenstein Riesling Ockfener Bockstein Kabinett AR Mia AP-2 2023 biedt een levendige en frisse smaakervaring met tonen van citrus en groene appel, ondersteund door een knapperige zuurgraad en een verfijnde mineraliteit.
Typische Mosel riesling die vier maanden sur lie rijpt. Precies, levendig en lichtvoetig met tonen van perzik, limoen, groene kruiden en een verfijnde mineraliteit.
Abstberg Riesling Grosses Gewachs Grunhaus 2023 biedt een rijke en complexe smaakervaring met tonen van rijp tropisch fruit, florale nuances en een uitgesproken minerale afdronk.
Dr. Hermann staat bekend om de zoete wijnen en H is een sierlijke riesling met restzoet. De druiven komen over een reeks topterroirs bij verschillende dorpen.
Deze Gutswein maakt indruk met klassiek Rieslingfruit. De verhouding tussen fruit en zuren is in zijn vroege jeugd al optimaal in balans en zorgt voor enorm veel drinkplezier.
Abtsberg Riesling Superior Grunhaus 2023 biedt een rijke en verfijnde smaakervaring met tonen van rijp tropisch fruit, honing en een uitgesproken minerale afdronk.
Een parel die ontstaan is uit druiven geplukt op het perfecte moment: 81° Oechsle, in een wijngaard die zich hoog boven de Moezelbrug bevindt. Met zijn lichte body en elegante structuur is deze wijn een veelzijdige metgezel voor tal van gelegenheden.
- 100% alcoholvrij, maar 100% genieten - Deze droge, alcoholvrije Riesling is een heerlijke keuze voor elke gelegenheid. - Een verfrissende, fruitige smaak met aroma's van citrus, appel en steenfruit.
Uit de Treppchen-wijngaard bij Erden komen een serie van verschillende wijnen. Dit is de Kabinett van Dr. Hermann: een speelse zoete wijn met fraîcheur en spanning.
Afkomstig uit het hart van de Herrenberg, van niet-geënte druivenstokken. Een ‘elektrische’ wijn met veel verfrissende eigenschappen van limoenschil en vuursteen, tegenover het aangename restsuiker. Helder als een stemvork, zeer aromatisch en sappig. Een klassieke Falkenstein met lef en power.
Afkomstig van oude wijnranken (Alte Reben) die al in 1944 zijn aangeplant in de gerenommeerde wijngaarden van de Ürziger Würzgarten. Deze ranken zijn verantwoordelijk voor slechts enkele kleine druiven die veel rijker, aromatischer en complexer zijn dan die van jonge ranken. Een geweldige Kabinett, die perfect in balans is.
Erich en Johannes Weber, een markant duo met aanstekelijk enthousiasme, vanHofgut Falkenstein in het Saarland worden gezien als visionairs in het vergisten van verfijnde, ultra droge Rieslings. De gelukkige drinkers van deze wijn worden beloond met een buitengewoon verfijnde wijn - waar de perfecte balans tussen rijk aromatisch fruit en een zingende zuurgraad is gevonden. Het markante duo maakt maar één vat per jaar van deze sappige, vederlichte Riesling vol fruit van groene appel, limoen en vlierbloesemaroma’s
Vervaardigd van de druiven van één van de oudste druivenranken van Hofgut Falkenstein. Het is hun meest gastronomische cuvée, waarbij het uitbundige fruit van geroosterde ananas en warme brioche met name scherpe Aziatische gerechten naar een hoger plan trekken.
Deze Schloss Riesling Gutswein is jaar in, jaar uit de benchmarkwijn van Weingut Maximin Grünhaus en waarborgt een constante kwaliteit.
"A delicious riesling Kabinett with the joyful raciness of this category married to white currant, sweet stone and wild herb aromas. So much energy and clarity, the finish long and very crisp in the vintage context."- James Suckling