2017 | Italië | Piemonte, Barolo

Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2017

  • Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2017
Opslaan

Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2017 belichaamt sublieme perfectie. Nebbiolo in zijn puurste vorm onthult weergaloze lagen van rood fruit, kruiden en minerale nuances, gedragen door gestructureerde tannines, resulterend in een onvergetelijk langdurige afdronk.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Nebbiolo
  • Land & Regio
    Italië, Piemonte, Barolo
Normale prijs: 98,50 Speciale prijs: 79,57
U bespaart
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

Deze Barolo heeft een zacht robijnrode kleur en een heerlijke complexiteit van geuren. In de mond is de wijn vol, sappig en zijdezacht met een krachtige frisheid en lichtrood fruit. De Cru Gavarini Chiniera is door Elio Grasso voor het eerst gemaakt in 1978 en de wijngaard ligt op een hoogte tussen de 350 en 400 meter. De druiven worden handmatig geoogst en de vergisting geschiedt in grote stale vaten. De verdere rijping geschiedt in Slavonisch eiken vaten voor een periode van 30 maanden. Perfect bij gebraden- geroosterde vleesgerechten, steak, harde kazen of een heerlijke paddestoelen, truffel risotto.
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNebbiolo
RegioBarolo, Piemonte
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2017
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte14 %
ClassificatieDOCG Barolo
AllergenenSulfieten
Art.nr.BAR-2710-R15902-17
Awards
  • Elio Grasso Barolo Gavarini Chiniera 2017

James Suckling
95/100 punten
Ripe-berry aromas with toffee and some iodine and stone. Full-bodied with depth of fruit and chewy, polished tannins that are intense and pointed. This has so much structure and intensity. Give it time to soften and come together. Try in 2025.