2017 | Italië | Piemonte, Barolo
Elvio Cogno Barolo Ravera 2017
98/100 punten voor deze fantastisch mooie Barolo, vol, mooi in balans, pruimenjam, bramen en een verleidelijke, harmonieuze afdronk. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasNebbiolo
- Land & RegioItalië, Piemonte, Barolo
79,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Awards
Proefnotitie
Granaatrode wijn met oranje accenten. In de neus krachtige eleganye geuren van rood fruit, mint, tabak, specerijen, koffie, zoethout, truffel, leder en mineralen. In de mond is de wijn vol, mooi in balans, pruimenjam, bramen en een verleidelijke, harmonieuze afdronk. De Cru Barolo Ravera van Elvio Cogno komt van de historische Novello wijngaard, gelegen op de zuidhelling en met een totaal oppervlakte van 4,9ha. De wijngaard ligt op een hoogte van rond de 380 meter. De grond in de wijngaard is kalkrijk, waardoor de wijn zich ideaal kan verouderen. De wijngaard is aangeplant met een dichtheid van 4.000 planten per ha. Novello is gelegen even ten zuiden van het stadje Barolo.De druiven worden in oktober met de hand geoogst. Na een zorgvuldige selectie van de druiven worden zij zacht geperst en ondergaan zij het vergistingsproces in roestvrij stalen vaten voor een periode van 30 dagen. De most wordt gedurende deze periode regelmatig rond gepompt. De opvoeding van de wijn geschiedt in Sloveens eiken vaten van 25-30hl voor een periode van 24 maanden. Hierna wordt de wijn ongefilterd gebotteld. Op de fles blijft de wijn nog minimaal 90 dagen om zich verder in de kelders van het domein te ontwikkelen.
Barolo Ravera van Elvio Cogno is een perfecte combinatie met gestoofd vlees, gestoofde wild en rijpe oude kazen zoals pecorino en Parmigiano Reggiano.
Robert Parker: 94/100 punten
The Ravera cru is seeing renewed energy and interest, thanks to the hard work of the Elvio Cogno team. They believed in Novello from the very beginning, and today a wine like the 2017 Barolo Ravera shows special confidence and pride. This pretty Barolo made with a blend of Nebbiolo clones (Lampia and Michet) reveals a slow succession of aromas with dark cherry and blackberry. The results are lasting, contoured and beautifully focused, thanks to mineral notes of rusty iron or brick. Nuanced notes of licorice and campfire ash round off the finish.
WineSpectator: 93/100 punten
A tightly wound, linear red, this reveals steeped cherry and plum flavors, with shadings of tar, eucalyptus and licorice. The dense matrix of tannins rules the finish, yet this shows nice equilibrium overall. Best from 2025 through 2043.
James Suckling: 94/100 punten
Cherry and candied strawberry with flowers and some dried earth. Full-bodied, layered and chewy. Lots of wet earth and mushroom to the red fruit. Tight now. Try after 2023.
Barolo Ravera van Elvio Cogno is een perfecte combinatie met gestoofd vlees, gestoofde wild en rijpe oude kazen zoals pecorino en Parmigiano Reggiano.
Robert Parker: 94/100 punten
The Ravera cru is seeing renewed energy and interest, thanks to the hard work of the Elvio Cogno team. They believed in Novello from the very beginning, and today a wine like the 2017 Barolo Ravera shows special confidence and pride. This pretty Barolo made with a blend of Nebbiolo clones (Lampia and Michet) reveals a slow succession of aromas with dark cherry and blackberry. The results are lasting, contoured and beautifully focused, thanks to mineral notes of rusty iron or brick. Nuanced notes of licorice and campfire ash round off the finish.
WineSpectator: 93/100 punten
A tightly wound, linear red, this reveals steeped cherry and plum flavors, with shadings of tar, eucalyptus and licorice. The dense matrix of tannins rules the finish, yet this shows nice equilibrium overall. Best from 2025 through 2043.
James Suckling: 94/100 punten
Cherry and candied strawberry with flowers and some dried earth. Full-bodied, layered and chewy. Lots of wet earth and mushroom to the red fruit. Tight now. Try after 2023.
Specificaties
Awards
Wine Enthusiast
98/100 punten
Made by the estate that put this celebrated cru on the map, and showing an enviable combination of elegance and power, this stunning wine opens with aromas of wild berries, underbrush, dark spice and balsamic notes of cedar and new leather. The tense, savory palate is loaded with youthful energy, showing succulent Marasca cherry, raspberry, cinnamon and star anise framed in tightly knit, refined tannins and surprisingly bright acidity for the vintage. A mineral note suggesting iron adds depth to the close.