Felsina Chianti Classico Berardenga Riserva 2018
Intens robijnrode wijn met intense geuren van kersen, kreupelhout, jeneverbes, kardemom en sigarendoos. In de mond is de wijn vol, levendig, heerlijk rijp rood fruit, framboos, kersen, prachtig in balans, De afdronk is lang aanhoudend met krachtige elegante tannines en een levendige frisheid.
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Toscane, Chianti
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
"Complexe Chianti, perfect in balans'
De handmatige oogst van de druiven geschiedt eind september, begin oktober. Nadat de druiven zijn gekneusd en ontsteeld, begint de gisting bij temperaturen tussen 28°C en 30°C. De vergisting geschiedt in grote stalen vaten voor een periode van 14-16 dagen, waarbij de most dagelijks wordt rondgepompt. De verdere rijping van de wijn geschiedt, voor een periode van 16 maanden, grotendeels in middelgrote Slavonisch eiken vaten en voor een klein deel in barriques van tweede en derde gebruik. Vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld. Op de fles verfijnt de wijn nog minimaal 6 maanden in de kelders van het domein.
Chianti Classico wijn spijs combinatie tip: Perfect bij gebraden-, gegrild vleesgerechten, stoofpot, harde kazen.
-
Tournedos
-
Stoofvlees
-
Oude kaas
-
Brokkelkaas
James Suckling
94/100 punten
This is a very solid, full-bodied riserva with firm and chewy yet fine-grained tannins that are nicely layered and intense. Very drinkable now, but a year or two of bottle age will soften it. Drink or hold.
Robert Parker
93/100 punten
Sporting broad shoulders and a brawny texture, the 2018 Chianti Classico Riserva Berardenga is one of those wines that you can drink throughout the entire meal from antipasto, to pasta to the meat dish. This Riserva offers dark fruit, ripe cherry, plum and soft concentration throughout. Its ample textual fiber is loosened up and refreshed by the pretty vein of crisp acidity that is so characteristic of Sangiovese.