Op magnum fles. Wijn om te koesteren en daarom met recht jubileumwijn voor ons 95-jarig bestaan. Een 'fleur' die bloeit in het glas. Zijdezacht, fruitig met mooi versmolten tannines.

Land Frankrijk
Regio Bordeaux
Streek Bordeaux Supérieur
Wijnmaker Domaine de Courteillac
Oogstjaar 2015
€ 20,50 € 24,00 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Cabernet Sauvignon en Merlot
Op dronk van 2019 tot 2027
Flesinhoud 1.5 Liter
Alcoholpercentage 14,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 6 per doos

Domaine de Courteillac

Domaine de Courteillac, superieure Bordeaux Supérieurs!

Domaine de Courteillac in de Entre-Deux-Mers is in 1998 verworven door Dominique Méneret, telg uit de familie die eigenaar was van Château Larmande in Saint-Emilion. De wijngaarden van Courteillac liggen op eenzelfde plateau als die van Saint-Emilion, met dezelfde kalkachtige ondergrond.

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Wijn om te koesteren. Enerzijds omdat hij uit het topjaar 2015 komt en de kwaliteit zo goed is dat wij hem hebben geselecteerd als jubileumwijn voor ons 95-jarig bestaan. Anderzijds omdat hij nog de signatuur draagt van Stéphane Derenoncourt, een van de beroemdste consultant-wijnmakers van Frankrijk, en de wereld! Deze meester-wijnmaker stelde in het topjaar 2015 een vol-elegante, waarlijk superieure Bordeaux Supérieur samen van 70% merlot en 30% cabernet sauvignon. Een uitgekiende blend met een fruit-intense geur en verleidelijke (Saint-Émilion) vuursteentoets. Zijdezacht in de mond met rijpe, rode bessen, karamel, mokka en een aardse toets. Met mooi versmolten tannine en minerale fraîcheur in de afdronk. Deze Fleur bloeit in het glas, en gaat véél genoegen geven bij lamsrack, entrecote, wild, extra belegen kazen en nog veel meer. 

Fleur de Courteillac 2015 Magnum Bordeaux Supérieur

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Vorig jaar oktober werd Domaine de Courteillac, een bezitting van 28 hectare op een van de hoogste plateaus van het Bordeaux-district Entre-Deux-Mers, overgenomen door het Chinese bedrijf Daohe Wine & Spirits. Het is derhalve afwachten wat er met de kwaliteit en beschikbaarheid van de wijnen gebeurt. Alle reden om eerdere jaargangen te koesteren, met name de Fleur de Courteillac 2015 – want da’s een bijzondere wijn. Enerzijds omdat importeur Léon Colaris ‘m koos tot jubileumwijn voor het 95-jarig bestaan, anderzijds omdat hij de signatuur draagt van Stéphane Derenoncourt, een van de beste consulenten binnen Bordeaux (en ver daarbuiten). Van een meerderheid merlot, circa 80 procent, plus cabernet franc, stelde deze meesterwijnmaker een elegant-ferme, superieure Bordeaux Supérieur samen die heel sappig smaakt, met donkere, laurierachtige schakeringen, een vriendelijke kruidigheid, milde zwarte vruchten en zacht fris besfruit. Deze Fleur bloeit in het glas, en gaat véél genoegen geven bij lamsrack, entrecôte, hert, ree, extra belegen boeren-Goudse en nog veel meer.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473