Flor de Pingus 2019 Dominio de Pingus
Wijnen van deze statuur, voor deze prijs, zijn zeldzaam. Dit is Ribera del Duero in optima forma.
Verder Lezen- SmaakprofielKrachtig & Complex
- DruivenrasTempranillo, Garnacha
- Land & RegioSpanje, Ribera del Duero
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75,-
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
"The verve and mouth-feel is luxurious and captivating. This is very structured"
Sisseck werkt al sinds het prille begin volgens de biodynamische principes en met de oudste wijnstokken. Hij was ervan overtuigd dat de oude, originele tinto fino-ranken het beste het terroir van Ribera del Duero weten te weerspiegelen. Houtrijping mag nooit overdreven zijn, maar moet de wijn juist ondersteunen. Robert Parker proefde bij toeval één van de eerste jaargangen van Peter’s eerste wijn ‘Pingus’ en schreef die de hemel in. Een legende was geboren.
Peter’s ‘tweede wijn’ Flor de Pingus is van hetzelfde statuur. De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van 16 verschillende percelen gelegen in het hart van de Ribera del Duero. Alle percelen worden apart gevinifieerd en kundig geassembleerd. De vergisting en rijping vindt plaats op relatief oud eiken (naast 30% tot 40% nieuw) gedurende 18 maanden. James Suckling schreef recentelijk over de Flor de Pingus 2019, die wij vandaag aanbieden: “…The verve and mouth-feel is luxurious and captivating. This is very structured.” (97/100 punten).
James Suckling
97/100 punten
Blackberries, black cherries and hot crushed stones with cement and black licorice. Subtle yet complex aromas. Medium to full body and an exquisite texture, with intense tannins and a long, flavorful finish. The verve and mouth-feel is luxurious and captivating. This is very structured.
Tim Atkin MW
95/100 punten
Flor is what Peter Sisseck calls his La Horra “village wine”, which is not to damn it with faint praise in the slightest, given the quality of the liquid. Made with younger videos on clay and silt rather than stoney soils, it’s a subtle, graceful nuanced red that doesn’t show the heat of the 2019 vintage, partly because of early picking. Detailed and focused, with red berry sweetness, fine tannins and understated 25% new oak.
Robert Parker
94/100 punten
The 2019 Flor de Pingus is marginally riper than the PSI and Pingus from the same vintage but still shows the freshness and finesse the cask sample showed a little over one year ago. The wine has more concentration than the 2018, and it has absorbed the oak quite well. They use maybe 20% new barrels for the élevage here. It has abundant, fine-grained tannins. It's a powerful vintage of flor, reflecting the solar vintage, but still keeping the poise, harvesting early and fermenting at low temperature.
