Met trots introduceert Colaris de eerste Bordeaux onder het nieuwe eigen label ‘By Colaris’, zorgvuldig vervaardigd door het ervaren team van Château La Tour de By. Deze Médoc uit het topjaar 2022 weerspiegelt de uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding waar Colaris voor staat.
Château La Tour de By levert jaar in, jaar uit een grand vin van het kaliber Grand Cru Classé (behalve de prijs). Dit jaar vieren wij het 50ste jaar(!) dat wij samenwerken met Chateau la Tour de By met een spectaculaire primeur aanbieding!
Bij een bestelling van 12 flessen of een veelvoud daarvan levering op originele châteaukisten.
Deze 2020 is een blend van 65% cabernet sauvignon, 30% merlot en 5% petit verdot opgevoed op eikenhouten vaten (waarvan ⅓ nieuw) gedurende 10 maanden. Voortreffelijk bij wildgerechten, rundsgebraad en gegrilde groenten
Robert Parkers Wine Advocate 87/100 punten A strong effort from this large estate, Camensac’s 2010 offers up classic Bordeaux notes of tobacco leaf, licorice, red and black currants, and some spicy oak. It has light to medium tannin, medium body, and good purity and cleanliness. Anticipated maturity: now-2025.
• Consultancy door Eric Boissenot (o.a. ook Lafite en Mouton Rothschild) • Een must-buy voor diegene die op zoek is naar veel Bordeaux voor een zeer goede prijs-kwaliteit ratio • Schurkt tegen Margaux aan • Vertrouwde oldtimer van Colaris
Robert Parker's Wine Advocate: "The 2011 is loaded with cedary spices, black currant, cherry, underbrush and licorice characteristics. A solidly made, medium-bodied over-achiever"
Winnaar van Perswijn Wijnconcours Najaar & Winter en tevens ontvanger van 92/100 Decanter punten. Jaargang 2016 is voor Château La Tour de By in de boeken gegaan als een jaargang waarbij alle tekenen erop wijzen dat de kwaliteit richting de legendarische jaargang 1982 gaat.
Om dit zelf te ontdekken hebben wij deze wijn gebotteld in een glazen verpakking van 100ml, onder de noemer ‘Colaris by the Glass’. Precies genoeg voor een goed gevuld wijnglas.
Château La Tour de By levert jaar in, jaar uit een grand vin van het kaliber Grand Cru Classé (behalve de prijs). Dit jaar vieren wij het 50ste jaar(!) dat wij samenwerken met Chateau la Tour de By met een spectaculaire primeur aanbieding!
• Het perfecte terroir: de 'Latour van de noordelijke Médoc' • 'Among the best vintages I have ever tasted' (Jeff Leve) • Wel premium kwaliteit, geen 'premium pricing'
Deze Médoc begeeft zich al jaren, wat kwaliteit betreft, tussen de Grands Crus Classés en de Crus Bourgeois. In de jaren dat het er om spant, doet dit château - gelegen op dezelfde kiezelbodems als de Grands Crus Classés - vaak niet onder voor de beroemdere Crus. En 2018 is daar geen uitzondering op. La Tour de By presenteert zich fantastisch!
Om dit zelf te ontdekken hebben wij deze wijn gebotteld in een glazen verpakking van 100ml, onder de noemer ‘Colaris by the Glass’. Precies genoeg voor een goed gevuld wijnglas.
La Roque de By is eigendom van het naburige Château La Tour de By en wordt door hetzelfde équipe, ondersteund door oenoloog-consultant Antoine Médeville, volgens dezelfde hoge kwaliteitsstandaard gemaakt.
Médoc wijn komt van een gebied ten noordwesten van Bordeaux, gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de mond van de Gironde. Stel u voor: pijnboombossen, lagunes en dorpen, prachtige Franse châteaus en wijngaarden zo ver het oog reikt. De bossen werden aangeplant door Napoleon III en beschermen de druiven tegen de straffe oceaanwinden. De lichte kiezel- en gravelbodems van de Médoc laten goed water door en weerkaatsen veel licht. Ze zijn daardoor ideaal voor langzaam rijpende druivenrassen als cabernet sauvignon en petit verdot. Die druiven maken samen dan ook het leeuwendeel uit van de aanplant voor Médoc wijnen.
Wie Médoc wijn zegt, zegt Haut-Médoc wijn
Als er wordt verwezen naar linkeroever-wijnen in Bordeaux, gaat het meestal over de Médoc wijn. En als het over de Médoc wijn gaat, gaat het doorgaans over de Haut-Médoc wijn. Dit gebied – net als het de Bas-Médoc, die ten noorden grenst aan de Haut-Médoc - heeft een Nederlands tintje. Vóór de 17de eeuw was het een moeras, dat dankzij Nederlandse poldertechnieken werd drooggelegd. Dat gebeurde, frappant genoeg, om in de groeiende vraag aan wijnen uit Graves, op de zuidelijke linkeroever, te kunnen voorzien.
Dat de Haut-Médoc echter zou uitgroeien tot het huidige pièce-de-résistance (het gedeelte waar de grote namen, duurste Médoc wijn en topkwaliteit vandaan komen) kon men toen nog niet bevroeden. Het grossiert in château die onderdeel uitmaken van de beroemde classificatie van 1855.