Godello 'Sobre Lías' Bico do Lugar Valdeorras DO 2021 Quinta da Peza
Godello uit Galicia is in opmars. Dit is de topcuvée van Quinta da Peza gemaakt van de beste druiven van wijngaard A Peza en vijf maanden in vaten van Frans eikenhout op de gist (sobre lías) heeft gerijpt.
Verder lezen- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasGodello
- Land & RegioSpanje, Galicië
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
'Uit Valdeorras, de goudkust van Galicië' (Hamersma)
Dit is een speciale cuvée van Quinta da Peza vernoemd naar de hoogste plek in het dorpje Fontei waar de wijngaard A Peza gesitueerd is. Deze plek wordt door de lokale bevolking bico do lugar genoemd. Voor deze cuvée werd het allermooiste godello fruit geselecteerd. De wijn rijpte gedurende vijf maanden op de gist (sobre lías) waardoor deze duidelijk aan aromatische complexiteit heeft gewonnen.
Deze 100% Godello heeft een heldere, gele kleur. In de geur impressies van citrus, granny smith, witte bloemen en een vleugje mineraliteit. In de smaak fris, fruitig, mondvullend met een licht botertje alsmede een subtiele oaky toets van de gisting op grote houten foeders. De goede fraîcheur zorgt voor een fraaie spanningsboog en houdt alles perfect in balans.
Voortreffelijk bij mariscos (schelp- en schaaldieren) en veel visgerechten.
-
Coquilles
-
Garnalen
-
Kreeft
-
Mosselen
Blend | Godello (100%) |
---|---|
Wijnsoort | Witte Wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Godello |
Regio | Galicië |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2021 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13,5 % |
Classificatie | DO Valdeorras |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
Art.nr. | E105761 |
Awards | |
De Grote Hamersma
Rapportcijfer 9
Valdeorras is met zijn 1300 hectare een piepklein wijnbouwgebied, de warmste van de wijnregio's in Galicië. Er zijn zodoende ook niet veel bodega's actief, een stuk of veertig. En godello is er helemaal op de bon: er staan maar enkele tientallen hectare van aangeplant. Quinta da Peza heeft er een postzegelverzameling: in totaal een hectare of vier. Prachtige, gevulde blanco, Rijp geel fruit, perzikpitje, kruidigheid en rondingen dankzij fermentatie op foeders en precieze zuren luiden de finale in. Onderstreept de voormalige reputatie van de vallei: de Romeinen vonden hier ooit goud en noemde het gebied Valdeorras. Met Bico do Lugar is er opnieuw goud gevonden.