2022 | Zuid-Afrika | Stellenbosch

Scions of Sinai Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2022

  • Scions of Sinai Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2022
  • Scions of Sinai Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2022
Opslaan

‘Simple one of the finest Cinsault wines you will find anywhere.’ Schreef Neal Martin van Vinous. Dit is de Cinsault van Bernhard Bredell van Scions of Sinai, een ware pionier en Young Winemaker of the Year in Tim Atkin’s South Africa 2019 Special Report.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Licht, soepel & fruitig
  • Druivenras
    Cinsault
  • Land & Regio
    Zuid-Afrika, Stellenbosch
Normale prijs: 42,50 Speciale prijs: 34,33
U bespaart
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 5 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards

‘Simple one of the finest Cinsault wines you will find anywhere.’

De wijngaarden met oude ‘dry-farmed bushvines’ (geen irrigatie, wijnranken groeien als een soort struik) zijn al aangeplant in 1988. De cinsaultranken zijn geworteld in granietbodems met een hoog kwartsgehalte, op de koelere zuidoostelijke helling van Sinai Hill. De rijping op de fijne droesem vindt gedurende 11 maanden plaats in oudere vaten van 225 en 400 liter. Geen nieuwe eik.
WijnsoortRode Wijn
LandZuid-Afrika
DruivenrasCinsault
RegioStellenbosch
SmaakprofielLicht, soepel & fruitig
Jaargang2022
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte12.5 %
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2032
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E107612
Awards
  • Scions of Sinai Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2022
  • Scions of Sinai Heldervallei Single Vineyard Cinsault 2022

Neal Martin, Vinous
93 punten

The 2022 Heldervallei is from Cinsault dry-farmed bush vines grown on decomposed granite and quartz soils. It is partial whole cluster aged on the fine lees for 11 months in used French oak. This has a pure and floral bouquet, pressed rose petals infusing the redcurrant and cranberry fruit, a subtle marine influence betraying its coastal proximity. The palate is medium-bodied with pliant tannins and gentle grip. This Cinsault has real backbone, tightly wound and saline towards the finish. This leans towards the more concentrated Cinsault that will reward cellaring. Sophisticated.

Tim Atkin
93 punten


James Suckling
92 punten

This has a wild and fragrant nose of violets, herbs, warm clay and juicy red plums. Medium-bodied, creamy and pure, with silky and gentle tannins. Fresh finish with tension. Around 50% stems included. From dry-farmed bush vines planted from 1968 to 1988. 1265 bottles produced. Drink or hold.