2019 | Italië | Toscane
Il Borghetto 2019 Monte de Sassi Toscana IGP (Organic)
Het Toscaanse Il Borghetto maakt, in de woorden van Antonio Galloni (Vinous): “wijnen van opmerkelijk karakter en individualiteit”. Monte de Sassi heeft nét wat meer volume dan Il Borghetto’s Montigiano en is een opstap naar het topstuk Clante S.G.D.V.: met een stevigere kern, blijft de wijn elegant en licht.
Verder lezen- SmaakprofielLicht, soepel & fruitig
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Toscane
29,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Met een stevigere kern, blijft de wijn elegant en licht"
Het Toscaanse wijndomein Il Borghetto, eigendom van de familie Cavallini, is in omvang én stijl een echte ‘boutique winery’. Op minutieuze wijze wordt er jaarlijks een bijzonder kleine productie van 10.000 flessen gemaakt, verdeeld over een handvol cuvées - dat komt neer op iets meer dan 33 vaten.
Antonio Cavallini is behalve eigenaar ook de wijnmaker van dienst en werd opgeleid bij Domaine Dujac, een grote naam in de Côtes de Nuits. De kennis die hij daar opdeed heeft hij teruggenomen naar Toscane, om wijn te maken van sangiovese in waarlijk Bourgondische stijl. Voormalig wijnmaker Tim Manning (ondertussen werkzaam bij Fabbrica Pienza) kenmerkte de stijl als: “Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen”. Karakter, maar met finesse.
De wijn is voor een groter percentage gemaakt met hele clusters en wordt gerijpt voor 20 maanden op (eerder gebruikte) barriques. De wijn is daardoor wat kruidiger en gelaagder: specerijen, hartig, met frisse kersen en tabak. Deze wijn is aromatischer en maakt een verleidelijke indruk. Met iets meer tannines heeft deze wijn nét wat meer volume dan Il Borghetto’s Montigiano: met een stevigere kern, blijft de wijn elegant en licht.
Antonio Cavallini is behalve eigenaar ook de wijnmaker van dienst en werd opgeleid bij Domaine Dujac, een grote naam in de Côtes de Nuits. De kennis die hij daar opdeed heeft hij teruggenomen naar Toscane, om wijn te maken van sangiovese in waarlijk Bourgondische stijl. Voormalig wijnmaker Tim Manning (ondertussen werkzaam bij Fabbrica Pienza) kenmerkte de stijl als: “Een ijzeren vuist in een fluwelen handschoen”. Karakter, maar met finesse.
De wijn is voor een groter percentage gemaakt met hele clusters en wordt gerijpt voor 20 maanden op (eerder gebruikte) barriques. De wijn is daardoor wat kruidiger en gelaagder: specerijen, hartig, met frisse kersen en tabak. Deze wijn is aromatischer en maakt een verleidelijke indruk. Met iets meer tannines heeft deze wijn nét wat meer volume dan Il Borghetto’s Montigiano: met een stevigere kern, blijft de wijn elegant en licht.
Specificaties