Niet alleen de Barolo’s van Brezza zijn fantastisch. Deze Barbera Superiore mag er absoluut zijn en is veel vriendelijker in zijn vroege jeugd. Hij is krachtig, zwoel, complex en heeft een waanzinnige afdronk.
Deze barbera heeft het allemaal: soepel, fris, fruitig en intens. Heerlijk bij rood vlees, pastagerechten, kalfsvlees en risotto met paddenstoelen. Persoonlijk aanbevolen door Janneke, Wijn & Service Colaris.
Wijnadviseur Floor Koopmans (tevens geschoold pasta-professional) maakte een geweldige ravioli del plin bij deze wijn. Het aardse karakter en het donkere fruit van deze Barolo zorgen voor een prachtige pairing met haar gerecht. Klik hier voor het recept (eet- en drink smakelijk).
Roberto Voerzio Cru Rocche dell'Annunziata Barolo DOCG 2017 biedt een rijke en complexe smaakervaring met tonen van rijp rood fruit, kruiden en een minerale ondertoon, ondersteund door fluweelzachte tannines en een levendige zuurgraad.
Barolo DOCG Cru Fossati 2017 van Roberto Voerzio biedt een intense en complexe smaakervaring met tonen van rijp rood fruit, specerijen en een minerale ondertoon, ondersteund door zijdezachte tannines en een levendige zuurgraad.
Roberto Voerzio Cru La Serra Barolo DOCG 2017 biedt een rijke en complexe smaakervaring met tonen van rijp rood fruit, specerijen en een minerale ondertoon, ondersteund door zijdezachte tannines en een levendige zuurgraad.
Oddero Barolo 2018 belichaamt de essentie van traditie. Nebbiolo-druiven transformeren tot een rijke, evenwichtige wijn met krachtige tannines en verfijnde tonen van rozen en teer. Een tijdloos meesterwerk.
De wijnen van Azelia zijn krachtig en complex. Ze hebben een intense aroma van rood fruit, kruiden en mineralen. De tannines zijn goed geïntegreerd en de afdronk is lang en elegant. Nu beschikbaar bij Colaris!
Een van de beste oogstjaren ooit voor Barolo en Beppe Caviola maakt er een waar meesterwerk van. Begint op dronk te komen en nog zeker 15 jaar te bewaren.
Hoogste waardering Italiaanse sommeliers, ongelooflijk wervelend en soepel, zijdezacht en na enkele momenten krachtig, perfect in balans, complex, heerlijk rood fruit, met in de lange afdronk fluweelzachte tannines.
Schitterende Barolo van Luigi Einaudi, James Suckling 94/100, intens, krachtig, vol, sober en fluweelzacht. Met de tijd neemt de complexiteit van de wijn toe.
Deze Barolo "1961", waarvan het etiket een eerbetoon is aan de allereerste Barolo die "vader" in dat jaar op de markt bracht, belooft diepgang, kracht, subtiliteit, weelde, complexiteit maar vooral 'klasse'.
96/100 punten Suckling, rood fruit, cacao en zoethout, intens met een heerlijke complexiteit, harmonieus en evenwichtig, met licht zoetige tannines in de zeer lange delicate afdronk.