De wijnen van Biondi Santi staan bekend om hun kracht, complexiteit en lange levensduur. Dat geldt niet alleen voor de Brunello's, maar ook de Rosso van Biondi-Santi: de wijn reflecteert een geweldige huisstijl met frisheid en puur fruit van rode bessen en pruimen en viooltjes.
De druiven voor Ginestreto komen uit de gelijknamige cru-wijngaard, waarvan een gedeelte van de druiven worden gebruikt voor in de Brunello. De Rosso van Fuligni wordt gekenmerkt door intens sangiovese-aroma's. Rijp fruit, zachte grip van de tannines en een aangenaam fris palet.
De Rosso di Montalcino ligt, naast 5 maanden op 54 hectoliter-vaten, ook nog 4 maanden op cementen tanks. Het geeft een lichte kruidigheid, maar nooit overdadig. Daarbij blijf ook het frisse fruitkarakter intact.
Rosso di Montalcino van het befaamde huis Casanova di Neri, éen van de beste Brunello producenten. De Rosso di Montalcino wordt, net als de Brunello, gemaakt van sangiovese grosso-druiven.
Deze Rosso bezit een verleidelijke fruitarchitectuur met volop kers, bosaardbei, vijg en versgebakken brood. Soepele tannine, sappig van smaak met klein rood fruit in de afdronk.
Dankzij het ongelooflijke en unieke terroir van Poggio di Sotto, samen met de expressiviteit van sangiovese kan deze Rosso di Montalcino gemakkelijk concurreren met een aantal Brunello's van de DOCG.
De Rosso di Montalcino van Il Valentiano wordt 12 maanden gerijpt op grote vaten, gemaakt van Slavonisch eikenhout: een traditionele praktijk in Montalcino.
Release Brunello di Montalcino 2019, Rosso di Montalcino 2022 en enkele backvintages
Vijf sterren oogstjaar Brunello 2019
Als u een liefhebber bent van Toscaanse wijnen, dan mag u de Brunello di Montalcino 2019 releases zeker niet missen. Monica Larner, de gerenommeerde Italië-specialist voor Robert Parker's Wine Advocate, beschrijft deze jaargang als een jubeljaar voor zowel wijnmakers als wijnliefhebbers. De wijnen kenmerken zich door hun genereuze, levendige en harmonieuze smaken, en beloven vroeg op dronk te zijn terwijl ze toch de potentie hebben om prachtig te rijpen in de kelder.
Deze Brunello wijnen zijn een toonbeeld van balans, met levendig fruit en frisheid die zelfs de meest kritische wijnkenner zullen verrassen. Eric Guido van Vinous benadrukt hoe de gehele regio van Montalcino uitblonk, waardoor het vinden van een 2019 Brunello die niet opmerkelijk is, een moeilijke opgave is.
Een selectie Rosso Di Montalcino 2022 & Backvintages
Tegelijkertijd brengen we ook de Rosso di Montalcino 2022 uit, die als jongere broer van de Brunello, een fantastische introductie biedt tot de kwaliteit en de stijl van deze regio. Dit biedt een prachtige gelegenheid om de diversiteit binnen deze appellation te verkennen, van de frisse en toegankelijke Rossos tot de complexe en langlevende Brunellos. Daarnaast bieden we ook een selectie van backvintages, waardoor liefhebbers en verzamelaars de kans krijgen om de ontwikkeling van deze wijnen door de jaren heen te ervaren.
Persoonlijk wijnadvies over Brunello 2019 en Rosso die Montalcino 2022
Voor wie op zoek is naar deskundig wijnadvies, staan de adviseurs van Colaris klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte wijn voor elke gelegenheid of om uw kelder te verrijken met deze Toscaanse juwelen. Neem contact op met onze adviseurs en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.