En het is de kleur die deze Pinot Grigio onderscheidt: koperachtige reflecties die weerspiegelen in het glas. "Deze tint is te danken aan de beslissing om de schillen licht te macereren - legt de eigenaar Ernesto Balbinot uit - en heeft als doel de kenmerken van de druif, zijn aromatische complexiteit en ook zijn originele kleur te versterken."
Aroma's van rijp geel fruit, jasmijn en een beetje vanille. Aangenaam mineraal. Het medium alcoholgehalte maakt de wijn veelzijdig in combinatie met voorgerechten en gerechten op basis van vis en groenten.
Ca' Rugate behoort tot de top van de regio. Het bedrijf wordt ondertussen geleid door de derde generatie. Perfecte uitvoering van een Soave Classico door. Frisse, fruitige en mineraal verfijnde wijn de garganegadruif, met een alcoholpercentage van slechts 12%.
Wij gingen voor u naar het heuvelrijke gebied Conegliano, meer specifiek het district Valdobbiadene, om de meeste gezochte spumante van Italië te vinden. Deze Prosecco Superiore Millesimato Brut van de familie Balbinot is het resultaat. Een DOCG voor een hele fijne prijs.
Valpolicella Superiore 'Monte Lodoletta' Dal Forno Romano 2011 biedt een rijke en krachtige smaakervaring met tonen van rijp donker fruit, specerijen en een vleugje eikenhout, ondersteund door fluweelzachte tannines en een levendige zuurgraad.
De druiven voor deze Amarone worden verbouwd op een hoogte van 470 meter. Door die ligging zit deze Punta 470 mooi in zijn zuren en toont veel elegantie. Ronde fluwelige wijn met enorm veel lengte en een kruidige toets.
Een bijzonder fraaie Pinot Grigio van het toonaangevende huis Tenuta Valleselle. Helder strogeel, met groene accenten. Intense geur van tropisch fruit en witte bloemen. Frisse, ronde en volle smaak, met een fruitige afdronk.
Amarone Lodoletta, Dal Forno 2010 is een rijke en complexe wijn met intense aroma's van gedroogd fruit en kruiden, een krachtig voorbeeld van topkwaliteit Amarone.
Deze donker robijnrode wijn is diep en krachtig. De wijn biedt een brede waaier aan fruit: rode, blauwe en zwarte bessen, amarene kersen, pruimen, vijgen en zelfs gedroogd fruit. In de neus geven melkchocolade, koffie en toast de wijn een intens karakter. Het is een levendige en complexe, maar harmonieuze wijn met een verwarmende toets van kruiden en een zacht mondgevoel.
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico biedt een rijke en krachtige wijnervaring met lagen van rijp fruit, chocolade, en subtiele kruiden, ideaal om te bewaren.
Een verfijnde en complexe Amarone met diepe, robijnrode kleur, tonen van rijpe pruimen, gedroogde tomaten en wilde frambozen, afgemaakt met een hint van zoethout en stevige tannines.
De Begali Lorenzo Riserva Monte Ca' Bianca Amarone della Valpolicella Classico 2007 betovert met zijn rijke smaakpalet en verfijnde balans, perfect voor liefhebbers van diepgaande en elegante Italiaanse wijnen.
Deze mousserende wijn uit 2023 biedt een zachte en minerale smaak, met een fruitig aroma en subtiele tonen van vers gebakken brood, ideaal voor diverse gelegenheden.
Deze Amarone van het gerenommeerde huis Tommasi, gemaakt volgens de traditionele 'Appassimento'-methode, biedt een rijke en complexe smaak met tonen van rijpe kersen, pruimen en een vleugje kruiden, ondersteund door een fluweelzachte textuur en een lange afdronk.
Hét bewijs dat Soave best wat houtrijping kan gebruiken. Niet veel overigens, maar heel subtiel. Het resultaat? Mineraal en frivool met een rijke structuur.
Italië staat bekend om zijn wijnen, en Toscane en Veneto zijn twee regio's die een prominente rol spelen in dit verhaal. Terwijl Toscane beroemd is om zijn Chianti en Brunello di Montalcino, biedt Veneto een even indrukwekkende diversiteit aan wijnen. Van de fruitige Prosecco tot de complexe Amarone, Veneto-wijn heeft voor elk wat wils.
Wijn uit Veneto
Veneto is een heuvelachtige streek met veel wijngaarden. Met plekken als Venetië en Verona is het één van de bekendste streken van Italië. Soave, Valpolicella en Prosecco zijn enkele van de bekende wijnen die afkomstig zijn uit Veneto. Veneto ligt in het noordoosten van Italië, aan de Adriatische kust. Warme zomers worden opgevolgd door zachte winters. Het gebied heeft weinig tot geen last van vorst dankzij de zee en de bergen die volop beschutting bieden. De bodem bestaat voornamelijk uit zand.
Valpolicella wijn
Valpolicella ligt in het gebied tussen het Gardameer en Verona. Drie druivenrassen zijn hier van belang: de corvina, rondinella en molinera. Er worden vier verschillende wijnstijlen gemaakt: Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone en Recioto. De reguliere Valpolicella is afkomstig van ongedroogde druiven. De alcoholische Amarone en Recioto worden gemaakt van halfgedroogde druiven. Sinds een jaar of 35 is er ook nog de variant Ripasso. Om deze variant te maken worden bij een jong vergiste Valpolicella de druivenschillen en pitten toegevoegd van de Amarone en Recioto. Op die manier krijgt de wijn een vollere smaak en geur en meer tannine. In het noorden van Veneto ligt Barolino DOC aan het Gardameer. Hier worden lichtrode wijnen gemaakt, net als in Valpolicella ook van de druiven corvina, rondinella en molinera.
Soave wijn
Soave is de belangrijkste witte wijn uit Italië. Soave ligt op de uitlopers van de Alpen, 25 kilometer ten oosten van Verona. De wijn wordt voor minimaal 70 procent gemaakt van de garganega. Maar liefst 60 miljoen flessen per jaar worden er verkocht van deze gemakkelijk drinkbare dorstlesser. De beste wijnen van Soave hebben op het etiket DOCG Soave Superiore staan. Er wordt in Soave ook een Recioto gemaakt, de Recioto di Soave DOCG.
Prosecco
De oorsprong van de prosecco ligt in het heuvellandschap van Conegliano-Valdobbiadene. De mooiste prosseco-wijnen zullen ook nog steeds uit dit gebied komen. Om deze reden heeft de Italiaanse overheid dit gebied beschermd met een DOCG. De omliggende gebieden in Veneto en een deel van Friuli mag de naam Prosecco DOC dragen. De overige mousserende wijnen die van deze druif gemaakt worden zullen de naam Glera dragen, wat de oorspronkelijke naam van de druif is.