Ontdek onze Italiaanse wijnen door de filteropties te gebruiken of klik hieronder direct op uw favoriete categorie. Klikhierom terug te gaan naar de overzichtspagina met alle categorieƫn uit het magazine Smaakvol Italiƫ.
Aanzet tot Super Tuscan. De druiven zijn ernaar: cabernet, merlot en syrah. En het jaar helpt mee. Dit is eenĀ zeer betaalbare wijn met Super Tuscan allure!Ā Buitengewoon indrukwekkend is deze Italiaan en kan omschreven worden als een Oude Wereld wijn in de beste zin van het woord.
Ze noemen het zelf 'sangiovese in purezza': een pure, speelse variant. Lichtvoetig, zachtkruidig, sappig en rond. Denk daarbij aan kersenfruit, bessen en granaatappel.
In het prachtige bouquet ruiken we rijpe kersen en cassis aangevuld met salie, laurier en vanille. Een krachtige structuur met ronde tannine. Compact met een levendige frisheid en subtiele minerale tonen die spanning geven.Ā
In de Tr3 Rosso vullen drie druivenrassen elkaar perfect aan. Primitivo voor de kracht, malvasia nera voor de zuren en negroamaro voor het kenmerkende Italiaanse bittertje.
Wijnadviseur Floor Koopmans (tevens geschoold pasta-professional) maakte een geweldige ravioli del plin bij deze wijn. Het aardse karakter en het donkere fruit van deze Barolo zorgen voor een prachtige pairing met haar gerecht. Klik hier voor het recept (eet- en drink smakelijk).
Blend van 65% montepulciano en 35% sangiovese van een koeler deel van de appellatie met geuren van kersen, kruidige pruimen en bloemige impressies. Elegante Rosso met veel rood fruit in de smaak.Ā
Wij gingen voor u naar het heuvelrijke gebied Conegliano, meer specifiek het district Valdobbiadene, om de meeste gezochte spumante van ItaliĆ« te vinden. Deze Prosecco Superiore Millesimato Brut van de familie Balbinot is het resultaat. Een DOCG voor een hele fijne prijs.Ā
Deze Pinot Grigio doet menig wijnliefhebber watertanden. Het is de ultieme combinatie van genereus fruit, minerale verfijning en een verfrissende zuurgraad die deze wijn tot een ware must-have voor deze zomer maakt.
Deze Pinot Grigio doet menig wijnliefhebber watertanden. Het is de ultieme combinatie van genereus fruit, minerale verfijning en een verfrissende zuurgraad die deze wijn tot een ware must-have voor deze zomer maakt.
Susumaniello: de inheemse Pugliaanse druif die bijna was uitgestorven. Vanwege zijn frisse bessenaroma's en mooie zuurgraad, die hij ondanks de hitte behoudt, is de druif weer helemaal in de mode geraakt.
De Conca dell'Annunziata-wijngaard op het zuiden vangt volle zon en zorgt voor een goede rijping, die de wijn een ontwikkeld fruitkarakter en aangename warme nagloed in de mond geeft.
Deze barbera heeft het allemaal: soepel, fris, fruitig en intens. Heerlijk bij rood vlees, pastagerechten, kalfsvlees en risotto met paddenstoelen. Persoonlijk aanbevolen door Janneke, Wijn & Service Colaris.