Eigentijdse stijl Sangiovese gemaakt door Riccardo Cotarella, een van de meest gerespecteerde wijnmakers van Italië. 

Land Italië
Regio Umbrië
Oogstjaar 2018
€ 8,75 € 10,50 per fles

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Sangiovese
Op dronk van 2019 tot 2024
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 13.0 %
Verpakking 12 per doos

Wijn en spijs

Deze wijn past o.a. bij barbecue, biefstuk , pasta met vleessaus, pizza en rood vlees.

Proefnotitie

Azienda Vinicola La Carraia is in 1988 opgericht door de familie Gialletti en Cotarella, wereldberoemde wijnmakers uit Toscane. Ze begonnen met Orvieto maar legden in 1997 hun hand op een wijngaard sangiovese in Umbrië. In 2008 voltooiden ze een gloednieuwe wijnkelder waar Riccardo Cotarella, een van de meest invloedrijke wijnmakers van Italië, een eigentijdse stijl Sangiovese maakt met maar drie maanden op barriqueVolop bosaardbeitjes en ander klein rood fruit in neus en mond, sappig en kruidig met mooi versmolten tannine en met een eiktoets in een dienende functie.

Werd door James Suckling beloond met maar liefst 91 punten: een opvallend goede prestatie voor een wijn met dit vriendelijke prijskaartje! 

La Carraia Sangiovese Rosso 2018 IGP Umbria

Beoordelingen

Hubrecht Duijker

Maandvondst maart 2020
De blauwe sangiovese kennen we natuurlijk vooral uit Toscane waar hij een hoofdrol heeft in o.a. Chianti. Echter ook in het aangrenzende gewest Umbria gedijt deze variëteit uitstekend. Op het in 1988 door twee families gestichte wijngoed La Carria – dat gelegen is in het heuvelland bij Orvieto – wordt dat overtuigend aangetoond. De Sangiovese 2018 die de gerenommeerde Riccardo Cotarella daar maakte is een echte eetwijn, met behalve rokerige en donkere elementen ook een zachte frisheid, wat besachtig fruit en een keurige afdronk. Een Amerikaanse criticus gaf ‘m 91 punten.

James Suckling

91 punten
This is a creamy, fresh sangiovese with pretty, cherry and vanilla aromas and flavors. Medium body, very fine tannins and a savory finish. Drink or hold.

Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473