2017 | Argentinië | Mendoza Valley
Mairena Bonarda Desafio 2017 Mendoza, Argentina, Familia Blanco
Zeer bijzondere wijn. Dit is Bonarda in z'n meest pure vorm.92 punten van Tim Atkin MW!
Verder Lezen- SmaakprofielKrachtig & Complex
- DruivenrasBonarda
- Land & RegioArgentinië, Mendoza Valley
18,50
Nog 3 beschikbaar
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75,-
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Awards
Proefnotitie
Klassieke Argentijnse Bonarda is vaak een wat stevige, enigszins lompe wijn. Mairena is echter dé Bonarda specialist en laat al jaren zien dat het juist prachtig verfijnde wijnen kan maken van deze bijzondere druif. Met deze Desafio zijn ze zelfs nog een stapje verder gegaan. Het doel was om Bonarda in z'n meest pure vorm in de fles te krijgen. En...dat is met vlag en wimpel gelukt! Ze hebben een selectie van de beste Bonarda druiven gebruikt en ze volgens de Macération Carbonique methode (bekend uit de Beaujolais) gevinifieerd. Er is daarbij vanzelfsprekend geen hout aan te pas gekomen. En dat is sowieso al redelijk ongebruikelijk in Argentinië. Het resultaat is een zeer serieuze fruitbom. Frambozen, kersen en bosaardbeien domineren zowel in de geur als de smaak. De rijpe zachte tannine zorgt voor een vol mondgevoel. Drink deze wijn licht gekoeld; dat accentueert de heerlijke fraîcheur.
Specificaties
Land | Argentinië |
---|---|
Druivenras | Bonarda |
Regio | Mendoza Valley |
Smaakprofiel | Krachtig & Complex |
Jaargang | 2017 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Op dronk vanaf | 2018 |
Op dronk tot | 2023 |
Art.nr. | 5004917 |
Awards
Hubrecht Duijker: In de Argentijnse provincie Mendoza de beschikt de familie Blanco over een kleine 60 hectare met druivenstokken. Een blauw ras dat daar groeit, is bonarda, een soort lelijk jong eendje dat in de schaduw verkeert van de alom aanwezige malbec – waarvan het veel makkelijker is om goede rode wijnen te maken. Met hun Desafío bewijzen de Blanco’s dat ook van bonarda attractieve wijnen kunnen worden vervaardigd, mede door de druiven deels à la Beaujolais te vergisten (de technische term is koolzuurweking). Die methode heeft de Bonarda 2017 een gulle fruitigheid gegeven, je proeft vooral heel rijpe zwarte vruchten (bramen, pruimen, vijgen), naast drop en laurier, sappigheid, een prettige frisheid (koel schenken is het devies) en een beheerste 12 procent alcohol. Een Britse wijncriticus gaf ‘m 92 punten.
