Nieuw in ons assortiment! Puglia is een van de grootste wijnbouwgebieden van Italië. Het beslaat de hele hak van de laars en wordt mediterraan beïnvloed door de Adriatische Zee. De naam Puglia komt van het Romeinse a-pluvia wat "gebrek aan regen" betekent. Dat zegt voldoende: het is een zeer zonnig maar ook droog gebied. 

Jarenlang resulteerde dat in tamelijk eenvoudige, zondoorstoofde wijnen maar onlangs zijn nieuwe producenten opgestaan die alles doen om kwaliteit te maken - zowel in de wijngaard als in de kelder. Zij hebben hun beste percelen beplant met stokken van speciaal geselecteerde klonen van druivenrassen die inheems zijn voor Puglia. 

Een van die producenten is Azienda Vinicola Rivera. Bij onze zoektocht naar uitstekende Puglia wijn, staken zij met kop en schouders uit boven het kwaliteitsniveau van alle andere producenten. Italië-specialist Antonio Galloni schreef over Rivera:

‘Rivera is one of the great estates in Italy.
The estate excels with their reds, which are not only gorgeous in absolute terms, but also exceedingly fairly priced. … Rivera makes wines that capture the exuberance that Puglia is capable of, while maintaining a gorgeous sense of structure. Readers who want to discover the wines of Puglia would do well to start with Rivera.’

Hij heeft niets teveel gezegd! Dit is de benchmark voor kwaliteitswijn uit Puglia.

Giuseppe de Corato was een landbouwer met een grote ondernemersgeest. In 1921 verwierf hij het grote landgoed dat daarvoor eeuwenlang eigendom was van de adellijke Rivera familie en toverde het om tot een voor die tijd zeer moderne wijnkelder. Die moderniseringsmissie  werd voortvarend doorgezet door diens zoon en kleinkinderen.

Tegenwoordig zwaaien Carlo en Sebastiano het scepter over het bedrijf dat bestaat uit een combinatie van historische kelders en state-of-the-art apparatuur. Duurzame wijnbouw staat hoog in het vaandel, zo wordt 70% van de energiebehoefte voorzien door zonnepanelen.

header Azienda Vinicola Rivera

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473