Puglia is een van de grootste wijnbouwgebieden van Italië. Het beslaat de hele hak van de laars en wordt mediterraan beïnvloed door de Adriatische Zee. Jarenlang werden hier tamelijk eenvoudige, zondoorstoofde wijnen gemaakt, maar onlangs zijn nieuwe producenten opgestaan die alles doen om kwaliteit te leveren. Eén van die producenten is Azienda Vinicola Rivera.

Italië-specialist Antonio Galloni (Vinous) schreef over Rivera:
‘Rivera is one of the great estates in Italy. The estate excels with their reds, which are not only gorgeous in absolute terms, but also exceedingly fairly priced. … Rivera makes wines that capture the exuberance that Puglia is capable of, while maintaining a gorgeous sense of structure. Readers who want to discover the wines of Puglia would do well to start with Rivera.’

Ook voor ons is dit is de benchmark voor kwaliteitswijn uit Puglia.

Giuseppe de Corato was een landbouwer met een grote ondernemersgeest. In 1921 verwierf hij het grote landgoed dat daarvoor eeuwenlang eigendom was van de adellijke familie Rivera en toverde het om tot een voor die tijd zeer modern wijnbedrijf. Die moderniseringsmissie  werd voortvarend doorgezet door diens zoon en kleinkinderen.
Vandaag de dag zwaaien Carlo en Sebastiano Rivera de scepter over het bedrijf dat bestaat uit een combinatie van historische kelders en state-of-the-art apparatuur. Duurzame wijnbouw staat hoog in het vaandel, zo wordt 70% van de energiebehoefte afgedekt door het gebruik van zonnepanelen.

header Azienda Vinicola Rivera

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473