Membre de l’Union des Grand Crus de Bordeaux

La Tour de By, gelegen ten noorden van Saint-Estèphe, is sinds 2008 een zeer ambitieuze weg ingeslagen. Men heeft de Cru Bourgeois status vrijwillig opgegeven en zich ten doel gesteld tot the best of the rest te gaan behoren, in exclusief gezelschap van Les Ormes de Pez, Poujeaux, Sociando-Mallet en Phélan-Ségur. Onder meer gezien de perfecte bodem van La Tour de By - midden op een grintheuvel op ca 200 m van de oevers van de Gironde - is dat absoluut mogelijk. Om die ambitie gestalte te geven heeft men de wijngaard (leeftijd van de stokken ca. 40 jaar) in verschillende percelen opgedeeld die apart worden gecultiveerd, geoogst én gevinifieerd. Selectie vindt zowel in de wijngaard als in de kelder plaats. Het team van het Château wordt bij de vinificatie bijgestaan door niemand minder dan beroemd wijnmaker-consultant Eric Boissenot die ook Lafite en Mouton Rothschild adviseert.

Het resultaat is verbluffend: La Tour de By evenaarde in blindproeverijen de afgelopen jaren de scores van de grote châteaus.
Dankzij alle investeringen en de focus op kwaliteit in de wijngaarden alsmede in de kelder, is La Tour de By een nóg betere wijn geworden.

header Château La Tour de By

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473