De Beaujolais is aan een ware comeback bezig. De jaren dat de markt overspoeld werd met ‘slappe’ lichtvoetige Beaujolais Primeurs en Nouveaus zijn voorbij. De wijnboeren zijn goed naar hun opbrengsten van de gamay druif en hun productiemethoden gaan kijken, met als doel de kwaliteit van de wijn en het imago van de streek aanzienlijk te verbeteren.
De mooiste wijnen worden gemaakt in de tien ‘cru’s’, dorpen of groepjes van dorpen met uitstekende, uiteenlopende terroirs. Zo worden in Fleurie en Chiroubles zachte elegante wijnen geproduceerd, terwijl die uit de Morgon wat steviger zijn en een langer bewaarpotentieel hebben.
Wat de wijnen van alle ‘crus’ gemeen hebben, is hun veelzijdigheid aan tafel. Ze smaken nimmer log noch zwaar en zijn vanwege hun fruitigheid en mineraliteit fantastisch in te zetten bij uiteenlopende gerechten, van lichtvoetige voorgerechten tot gerijpte kazen.

De wijngaarden van Domaine Cheysson liggen allen binnen de gemeente Chiroubles op granietrijke bodems. Jean-Pierre Large, onze producent van Morgon, vinifieert de wijnen van Domaine Cheysson volgens traditionele methoden. Ieder jaar staan ze in Revue de vin de France en de Guide Hachette, waarbij de Chiroubles regelmatig een Coup de Coeur ontvangt.

header Domaine Cheysson

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473