De Beaujolais is aan een ware comeback bezig. De jaren dat de markt overspoeld werd met ‘slappe’ lichtvoetige Beaujolais Primeurs en Nouveaus zijn voorbij. De wijnboeren zijn goed naar hun opbrengsten van de gamay druif en hun productiemethoden gaan kijken, met als doel de kwaliteit van de wijn en het imago van de streek aanzienlijk te verbeteren.
De mooiste wijnen worden gemaakt in de tien ‘cru’s’, dorpen of groepjes van dorpen met uitstekende, uiteenlopende terroirs. Zo worden in Fleurie en Chiroubles zachte elegante wijnen geproduceerd, terwijl die uit de Morgon wat steviger zijn en een langer bewaarpotentieel hebben.
Wat de wijnen van alle ‘crus’ gemeen hebben, is hun veelzijdigheid aan tafel. Ze smaken nimmer log noch zwaar en zijn vanwege hun fruitigheid en mineraliteit fantastisch in te zetten bij uiteenlopende gerechten, van lichtvoetige voorgerechten tot gerijpte kazen.

Domaine Laforest is een echt familiebedrijf dat zich bevindt in het hart van de Beaujolais. Het wijndomein bestrijkt zo’n 20 hectare. Jean-Marc heeft de wijngaarden overgenomen van zijn ouders en de volgende generatie staat alweer klaar. Zijn twee zonen traden namelijk onlangs toe tot het team. De familie Laforest heeft de beschikking over een moderne productiekelder met een pneumatische pers en roestvrijstalen tanks. De oogst gebeurt ieder jaar volledig met de hand en zowel vinificatie als botteling geschieden op het domein zelf.

header Domaine Jean-Marc Laforest

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473