Toonaangevend in de Minervois in het zuiden van Frankrijk. Geleid door Michel Fabre, die na zijn studie oenologie in de Bourgogne terugkeerde naar ‘zijn’ Languedoc-Minervois en hier ondertussen is uitgegroeid tot een autoriteit. Drie generaties van Michel’s familie zijn betrokken, zijn vader Robert en zijn zoon Alexis. En de wijnen zijn dan ook toepasselijk ‘de vader’ (Lo Paire) en ‘de zoon’ (Lo Mainatge) in Occitan genoemd.

Michel heeft een specifieke voorkeur voor de schiste uitlopers van het gebergte in het noordoosten van de Minervois -Les Causses genaamd- waar het wat koeler is hetgeen zorgt voor meer fraîcheur en elegantie in de wijnen. Heeft 18ha beplant met syrah, grenache en mourvèdre.

Op woensdag 20 februari 2019 schreef wijnschrijfster Charlotte van Zummeren een mooi artikel over de Minervois-wijnen van Domaine La Croix de Saint Jean.

Ze roemt de prijs/kwaliteitverhouding gefabriceerd door wijnmaker Michel Fabre die uitgegroeid is tot een autoriteit.

De samenvatting van haar betoog: Dit zijn drie hele mooie wijnen. De icoonwijn Lo Paire kan nog makkelijk jaren liggen, maar is nu ook al fantastisch. Lo Manaitge is, hoewel nog steeds stevig, wat soepeler. De cuvée Michel is een wijn die je blijft inschenken. Prachthuis!

Lees hier het volledige artikel

header Domaine La Croix de Saint Jean

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473