We werken al sinds 1998 onafgebroken samen met Domaine Meyer-Fonné.
François, de kleinzoon van de grondlegger Félix, runt samen met zijn gezin het wijndomein. Nicole, de vrouw van François, is het hoofd van het kantoor en is verantwoordelijk voor de verkoop.
Sinds 1992 is Félix, de oudste zoon, betrokken bij het bedrijf en verantwoordelijk voor de export. Tevens heeft hij gezorgd voor de modernisatie van de installaties en wist hij samen met zijn vader een stempel te drukken op zowel de wijnen als innovaties in de wijngaard.
Het domein heeft 13,5 hectare wijngaarden, verdeeld over zeven gemeenten: Katzenthal (waar de kelder gevestigd is), Ammerschwihr, Ingersheim, Riquewihr, Kientzheim, Colmar en Bennwihr. De ligging van de percelen en hun bodemsamenstellingen verschillen behoorlijk. Zo liggen de wijngaarden in Colmar op redelijk vlak land, terwijl die in Katzenthal stijl oplopen. De ondergrond in Riquewihr zit vol met klei en zandsteen, maar die van Katzenthal bevat veel graniet. Tevens ontvangen de meer zuidelijk gelegen akkers behoorlijk wat meer zon dan de wat koelere, op het westen georiënteerde wijngaarden. Deze veelzijdigheid biedt Félix Meyer het voordeel dat hij elk druivenras op het juiste terroir kan cultiveren. De stijl van zijn wijnen kan getypeerd worden als krachtig, vol en toch elegant.

header Domaine Meyer-Fonné

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473