Razend enthousiast werd onze vinoloog Guus Benders onlangs op de wijnbeurs Vinisud bij het proeven van de wijnen van Domaine de la Perrière ontdekte. En ook ons deskundige proefpanel die de proefflessen naderhand nog eens hebben beoordeeld waren unaniem: deze wijnen zijn formidable! Natuurlijk willen wij u graag deelgenoot maken van deze mooie ervaring. 

Domaine de la Perrière is gelegen even ten noorden van Montpellier in het plaatsje Assas. Het familiedomein van 42 hectare wordt gerund door Antoine & Thierry Sauvaire. Hun voorouders maakten al in de 14de eeuw wijn; deze familie behoort dan ook tot één van de alleroudste wijnmakers van de Languedoc.

De wijnstokken van Domaine de la Perrière zijn aangeplant op de licht glooiende heuvels rond de dorpen Assas en Saint-Vincent-de-Barbeyrargues en omringd door oude eiken- en dennenbomen. De bodem bevat rolkeien en is doorspekt met kalk en silicium. De wijngaarden worden extra beschut voor de schrale en koude wind uit het noorden (mistral, tramontana) door de Montagne Noire en de voorlopers van de Cevennen. Het microklimaat is hier bijzonder geschikt voor wijnbouw en dit, in combinatie met de know-how en ervaring van de familie Sauvaire, zorgt voor bijzonder verfijnde en authentieke wijnen boordevol aroma’s. Dit zijn wijnen die echt de moeite waard zijn om ontdekt te worden.

header Domaine de la Perrière

Wijnen van deze wijnmaker:

Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473