De absolute topproducent uit Franken. Franken is hét Sylvanergebied van de wereld, deze druif haalt nergens zo'n hoge kwaliteit als in Franken. Fürst Löwenstein bezit wijngaarden op een van de beroemdste en oudste wijnbergen van heel Duitsland; de Homburger Kallmuth. Hier produceren ze van de Sylvaner fantastische minerale wijnen met een ongekend bewaarpotentieel.

Naast wijnen uit Franken produceert Fürst Löwenstein ook prachtige karaktervolle wijnen uit de Rheingau. Ze bezitten met wijngaarden in de Hallgarten Schönhell een van de beste terroirs van dhet gebied.

De vorsten van Löwenstein en hun wijnen kennen een historie die terug gaat tot 1611. Als Duits adelhuis bezat de familie al in de late middeleeuwen de beste wijngaarden in Franken en Rheingau, en deze historische topwijngaarden zijn tot op heden in hun bezit. Er bestaan historische banden met de Oranjes: zo is de huidige Fürst de peetvader van Maurits van Oranje, de zoon van Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet. Aangezien de zoon van de Fürst een aantal jaren geleden door een noodlottig ongeval op de Nürburgring is verongelukt, is de leiding van het domein in handen van de charmante Erbprinzessin Stephanie zu Löwenstein. Fürst Löwenstein is lid van de Verein Prädikatweingüter (VDP) in Duitsland, een club van de meest prestigieuze wijndomeinen van het land.

Het domein Fürst Löwenstein heeft ongeveer 30 ha aan wijngaard en een moderne kelder in het historische wijngoed Schloss Löwenstein in Kleinheubach. De wijngaarden liggen verspreid over Franken, Rheingau en Tauber-Franken. Franken ligt in het midden van Duitsland, op ruim één uur rijden van de bankierstad Frankfurt am Main, en maakt deel uit van de deelstaat Bayern. De rivier de Main slingert zich door het Frankenland en op de steile oevers ervan zijn wijngaarden aangelegd. Tauber-Franken is het gebied bij Kreuzwertheim dat net aan de andere kant van de rivier de Main ligt. Officieel hoort het tot Baden, maar het wordt qua terroir/klimaat tot Franken gerekend.

Meer dan de helft van alle wijngaarden ligt op zogenaamde ‘Steillagen’, zeer steile wijngaarden aan de oevers van de rivier. De beroemdste wijngaard is zonder enige twijfel de Homburger Kallmuth in Franken. Deze wijngaard kent een bodem van zowel mosselkalk als het door ijzeroxide gekleurde rode bontzandsteen. De steile terrassen zijn van elkaar gescheiden door twee tot vijf meter hoge stenen muren, die ook als warmteregulator fungeren. Door het bijzondere geologische klimaat in deze bocht van de Main groeien hier orchideeën en andere zeldzame planten die normaal gesproken alleen in veel warmere gebieden voorkomen. Naar twee van deze zeldzame bloemensoorten zijn hun topwijnen genoemd: Asphodil en Coronilla. Het belangrijkste druivenras is uiteraard de Silvaner. Deze unieke, kruidige druif kan het best worden omschreven als de Grüner Veltliner van Duitsland. Die vergelijking is overigens helemaal niet zo vreemd, want beide druivenrassen hebben de Traminerdruif in hun genen.

header Weingut Löwenstein
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473