2017 | Italië | Brunello di Montalcino
Mastrojanni Brunello di Montalcino 2017
Schitterende Brunello, 94+/100 punten Suckling, Illy coffee company, 2017 is een goed vier sterren oogstjaar, vol, krachtig rijp rood fruit, zijdezacht, zeer lange afdronk. Verder lezen
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- Land & RegioItalië, Brunello di Montalcino
67,50
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Brunello 2017 - Mastrojanni - 94+/100 punten / Parker
Diep robijnrode wijn met geuren van rijp rood fruit, aarde en tabak. In de mond vol, krachtig rijp rood fruit, zijdezacht en een zeer lang aanhoudende afdronk. Gemaakt van 100% Sangiovese Grosso, volledig met de hand bewerkt. De Brunello is krachtig, maar toch ook zijdezacht en veel finesse. Het oogstjaar 2017 was warm en droog, waardoor de Brunello voller en krachtiger is dan in andere oogstjaren. Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn 36 maanden in Frans eiken vaten.
Robert Parker beoordeelt de wijn met 94+/100 punten en prijst de levendige fruitigheid en frisheid. James Suckling geeft 91/100 punten en adviseert de wijn na 2022 te drinken.
Om optimaal van deze hoog geklassificeerde Brunello di Montalcino te genieten, wordt aangeraden de wijn te decanteren of de fles enkele uren van te voren te openen. De Brunello van Mastrojanni is een absolute topwijn, maar pas in 2023-2025 "op dronk". Voor wie nu wil genieten van Brunello di Montalcino wordt aangeraden te kiezen voor een Brunello uit 2012 of 2013.
Diep robijnrode wijn met geuren van rijp rood fruit, aarde en tabak. In de mond vol, krachtig rijp rood fruit, zijdezacht en een zeer lang aanhoudende afdronk. Gemaakt van 100% Sangiovese Grosso, volledig met de hand bewerkt. De Brunello is krachtig, maar toch ook zijdezacht en veel finesse. Het oogstjaar 2017 was warm en droog, waardoor de Brunello voller en krachtiger is dan in andere oogstjaren. Na de handmatige oogst worden de druiven zacht geperst en rijpt de wijn 36 maanden in Frans eiken vaten.
Robert Parker beoordeelt de wijn met 94+/100 punten en prijst de levendige fruitigheid en frisheid. James Suckling geeft 91/100 punten en adviseert de wijn na 2022 te drinken.
Om optimaal van deze hoog geklassificeerde Brunello di Montalcino te genieten, wordt aangeraden de wijn te decanteren of de fles enkele uren van te voren te openen. De Brunello van Mastrojanni is een absolute topwijn, maar pas in 2023-2025 "op dronk". Voor wie nu wil genieten van Brunello di Montalcino wordt aangeraden te kiezen voor een Brunello uit 2012 of 2013.
Specificaties