2022 | Spanje | Galicië
Mencía Valdeorras DO 2022 Quinta da Peza
Mencía beleeft een ware renaissance. Wij selecteerden voor u een ‘moderne’ stijl Mencía gemaakt door het kleine Galicische wijnhuis Quinta da Peza dat verscholen ligt tussen de licht glooiende heuvels van het dorpje Fontei (Ourense). Hét toonbeeld van hoe mooi Mencía daadwerkelijk kan zijn
Verder lezen- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- Land & RegioSpanje, Galicië
12,95
/ prijs per fles
Niet op voorraad
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
- Vanaf €75 gratis bezorgd
- Levering binnen 5 werkdagen
- Verzekerd verzonden
- 100% proefgarantie
Proefnotitie
Specificaties
Awards
Proefnotitie
'Ja, zó hoort Mencía te zijn!'
Het inheemse druivenras mencía was uit de gratie geraakt door het zware, plompe karakter van de wijnen. Door moderne vinificatiemethoden toe te passen, beleeft mencía in het wijngebied Valdeorras heden ten dage een ware renaissance.
In de blend van deze tinto van Quinta da Peza speelt de inheemse druif mencía met een aandeel van 95% de hoofdrol. De bijrollen zijn weggelegd voor garnacha tintorera en de zeldzame sousón. De familie Rodriguez Blanco koos ervoor om de wijn te vergisten én op te voeden op temperatuurgecontroleerde vaten van roestvrij staal teneinde de fruit-intensiteit te laten prevaleren.
Diepe en levendige kersenrode kleur met paarse reflecties. In de geur trakteert deze wijn op de karakteristieke aroma’s van rijp zwart en rood fruit - bramen, granaatappel, aalbessen, bosbessen - drop en een graniet-achtige, mineralige toets. Op het palet krachtig en geconcentreerd met opnieuw veel fruit aangevuld met subtiele florale tonen. Verfrissend ook door de fijne zuren. De tannines zijn verfijnd en het geheel is bijzonder mooi in balans.
Drink op 12 à 14°C. De perfecte tafelgenoot bij gegrild of gebakken rood vlees of gewoon bij een lekker stuk kaas.
In de blend van deze tinto van Quinta da Peza speelt de inheemse druif mencía met een aandeel van 95% de hoofdrol. De bijrollen zijn weggelegd voor garnacha tintorera en de zeldzame sousón. De familie Rodriguez Blanco koos ervoor om de wijn te vergisten én op te voeden op temperatuurgecontroleerde vaten van roestvrij staal teneinde de fruit-intensiteit te laten prevaleren.
Diepe en levendige kersenrode kleur met paarse reflecties. In de geur trakteert deze wijn op de karakteristieke aroma’s van rijp zwart en rood fruit - bramen, granaatappel, aalbessen, bosbessen - drop en een graniet-achtige, mineralige toets. Op het palet krachtig en geconcentreerd met opnieuw veel fruit aangevuld met subtiele florale tonen. Verfrissend ook door de fijne zuren. De tannines zijn verfijnd en het geheel is bijzonder mooi in balans.
Drink op 12 à 14°C. De perfecte tafelgenoot bij gegrild of gebakken rood vlees of gewoon bij een lekker stuk kaas.
- Gegrild vlees
- Oude kaas
Specificaties
Awards
De Grote Hamersma
Rapportcijfer 9-
Nog geen drie hectare mencía heeft de quinta maar die heeft praatjes voor tien. Cassis, marasquin, een blobje vanillevla uit de tijd dat vanillevla nog vanillevla was, rond sap, donkere kersen, frambozen en de zachte zuren van rijpe bramen die in de schaduw gewacht hebben om geplukt te worden. Quinta da Preza maakt overigens ook niet te versmaden wit van de godello, ook al zo'n fijne local.