Domaine Tupiniere Bautista

Ze zijn er gelukkig nog: wijnen die dat intense plezier bieden van het openen van een bijzondere fles waaraan zoveel te beleven valt. Wijnen waar u misschien wel een beetje stil van wordt. 

Mercurey in de Côte Chalonnaise

Vanaf de periferie in Beaune, de wijnhoofdstad van Bourgogne, rijdt u in slechts een half uurtje naar Mercurey. Toch komen de meeste wijn-toeristen hier vreemd genoeg niet. En dat is echt heel jammer. Mercurey brengt namelijk de beroemdste wijnen van de Côte Chalonnaise voort. We vinden hier niet alleen interessante gemeente appellations die vernoemd zijn naar de naam van het dorp, maar ook gerespecteerde Premier Cru wijngaarden. En we vinden er Domaine Tupinier-Bautista:

Domaine Tupinier-Bautista

Dit familiebedrijf in Mercurey is opgericht in 1770 en bestaat uit 11 hectare. In 1997 volgde Manu Bautista zijn schoonvader Jacques Tupinier op. Manu is een gepassioneerd wijnmaker die heerlijk simpel te werk gaat. Hij gebruikt geen synthetische middelen in de wijngaard, oogst met de hand en ontsteelt 100% van de trossen. Zijn wijnen rijpen in eikenhouten vaten van een bevriende tonnelier uit het naburige dorp Rully. En om zoveel mogelijk fruit-aroma’s te behouden, bottelt Manu altijd vrij vroeg. Lage rendementen geven de wijnen pure concentratie. Kortom: Manu’s wijnen zijn verbluffend goed.

Mercurey Premier Cru Clos du Roy 2016

Clos du Roy is een van de meest prestigieuze Premier Cru wijngaarden van Mercurey.
Het toonaangevende tijdschrift Bourgogne Aujourd’hui verkoos deze wijn van Tupinier-Bautista tot de allerbeste wijn van de gehele Côte Chalonnaise. Ook de Britse Master of Wine Tim Atkin beschreef deze wijn als een van de hoogtepunten van zijn Bourgogne-reis van afgelopen november.

Proefnotitie:
Geconcentreerde donkerrode kleur met robijnrode schitteringen. Intense en expressieve neus gedomineerd door stevige aroma’s van zwart fruit. Mondvullende smaak met veel structuur en concentratie. Gerijpte tannines. De afdronk is mooi lang. 14 maanden gerijpt op eikenhouten vaten. 2016 is een perfecte jaargang. Een hommage aan rode Bourgogne. Begint op dronk te komen en is houdbaar tot 2026.

Prijs per fles: € 26,50  (normaal € 32,00)
De opbrengst is klein: slechts 2400 flessen.
Bestel nu

Mercurey Vieilles Vignes 2016

Dit is een hele fraaie Mercurey gemaakt van 60 jaar oude pinot noir stokken. Door de leeftijd van de stokken zijn de opbrengsten laag. De druiven halen verder een grote diversiteit aan voedingsstoffen uit de allerdiepste lagen van de klei-kalk bodem en zijn erg geconcentreerd van smaak.

Proefnotitie:
Mooie, verfijnde Bourgogne met aroma’s van rode vruchten als kersen, frambozen en bosaardbeitjes. Tevens een kruidige verfijning, lichte aardse tonen en verleidelijke maar subtiele tonen van het eikenhout. Sappig en geconcentreerd tegelijkertijd. Deze vakkundig gemaakte, vriendelijke en verrukkelijke Mercurey zal u zeker bekoren . Op dronk en houdbaar tot 2025.

Prijs per fles: € 19,95  (normaal € 24,50)
Bestel nu

Met deze Mercurey-wijnen haalt u absoluut (betaalbare) topkwaliteit in huis. Laat u zich weer eens in vervoering brengen en geniet… Bestel ze vandaag nog.

Manu Bautista Bourgogne Challonnais 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473