Sublieme Morey van klein familiedomein gemaakt van oude stokken.

Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Streek Côte de Nuits
Wijnmaker Domaine Stephane Magnien
Oogstjaar 2016
€ 34,50 € 37,50 per fles
In winkelwagen

Wijndetails

Wijnsoort Rood
Druiven Pinot Noir
Op dronk van 2021 tot 2030
Flesinhoud 0.75 Liter
Alcoholpercentage 12,5 %
Flessluiting Natuurkurk
Verpakking 12 per doos

Domaine Stephane Magnien

De wijnstijl van Domaine Stéphane Magnien kan omschreven worden als: rijk doch verfrissend en elegant.  Wars van grillige moderne wijntrends, worden hier juist wijnen met karakter die een “verpersoonlijking” van de individuele climats zijn, gecreëerd. 

Meer over deze wijnmaker

Proefnotitie

Domaine Stéphane Magnien is een klein familiebezit van 4,5 ha dat, wars van alle grillige trends in wijnconsumptie, klassieke Bourgognes met respect voor het terroir maakt. Deze Morey-Saint-Denis is afkomstig van 45 tot 65 jaar oude stokken in de lieu-dits “Clos Solon” en “Les Cognées” met een klei-kalk bodem waarbij de klei opvallend dominant aanwezig is.
In de neus trakteert de Vieilles Vignes op intense en pure aroma’s van bramen, zwarte kersen en florale tonen alsmede een mineralige toets. In de smaak wederom het rijpe zwarte fruit gecompleteerd door impressies van aarde, citrus en specerijen. Prachtig in balans met veel materie, stevige tannines en een mineralige fraîcheur. Kan uitstekend ouderen.

Morey Saint Denis 2016 Vieilles Vignes Domaine Stephane Magnien
Ook interessant

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste wijnnieuws en aanbiedingen door u vrijblijvend in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473