2022 | Frankrijk | Beaujolais
Morgon Les Délys 2022 Jean-Pierre Large
Samen met de Moulin-à-Vent is Morgon de krachtigste Cru du Beaujolais, met een vermogen te ouderen.
Verder lezen- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasGamay
- Land & RegioFrankrijk, Beaujolais
15,00
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
"Samen met de Moulin-à-Vent is Morgon de krachtigste Cru du Beaujolais"
Jean-Pierre Large had allang voordat hij wijnmaker werd de ambitie om mooie Beaujolais te produceren. Zo’n twintig jaar geleden kreeg hij de kans om de wijngaarden van zijn grootvader over te nemen. Een derde daarvan was al meer dan 100 jaar eigendom van de familie. Momenteel bezit Jean-Pierre twee hectare wijngaarden in de appellation Morgon en behoort daarmee tot de kleinere wijnboeren van de regio. Hierdoor kan hij extra veel aandacht besteden aan de druivenstokken die daarom voortreffelijke wijnen voortbrengen.
Samen met de Moulin-à-Vent is Morgon de krachtigste Cru du Beaujolais, met een vermogen te ouderen. Na enkele jaren flesrijping ontwikkelt een Morgon zich tot een wijn met een meer aards karakter, in de stijl van een Pinot Noir uit de Bourgogne.
Een meer stoere stijl met extra structuur en ruggengraat, met aantrekkelijk rood fruit in de neus en mond. Fruitsoorten als kers, framboos en pruim met fors wat materie in de mond, in een iets meer gekonfijte stijl, met tabak en olijven. Rijke tannine en frisse aciditeit.
Samen met de Moulin-à-Vent is Morgon de krachtigste Cru du Beaujolais, met een vermogen te ouderen. Na enkele jaren flesrijping ontwikkelt een Morgon zich tot een wijn met een meer aards karakter, in de stijl van een Pinot Noir uit de Bourgogne.
Een meer stoere stijl met extra structuur en ruggengraat, met aantrekkelijk rood fruit in de neus en mond. Fruitsoorten als kers, framboos en pruim met fors wat materie in de mond, in een iets meer gekonfijte stijl, met tabak en olijven. Rijke tannine en frisse aciditeit.
-
Buikspek
-
Kalfentrecôte
-
Fazant
Specificaties