Serieuze Cava met een fijne mousse. De neus is rijp en fruitig met aroma's van granny smith, peer, pompelmoes en tonen van amandelen. Een complexe en droge Cava met een pittige, verfrissende smaak.
Wij gingen voor u naar het heuvelrijke gebied Conegliano, meer specifiek het district Valdobbiadene, om de meeste gezochte spumante van Italië te vinden. Deze Prosecco Superiore Millesimato Brut van de familie Balbinot is het resultaat. Een DOCG voor een hele fijne prijs.
Deze mousserende wijn uit 2023 biedt een zachte en minerale smaak, met een fruitig aroma en subtiele tonen van vers gebakken brood, ideaal voor diverse gelegenheden.
Exclusieve Limburgse mousserende wijn van Pinot Noir en Chardonnay, gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Verfijnd, fris en feestelijk – uit de Maastrichtse mergelgrond.
Klassieke champagne met gelijke delen chardonnay, pinot noir en meunier. Heel mooi lichtgoud in het glas met een zeer fijne mousse. De subtiele neus heeft aroma's van rijpe witte perzik en limoen. Op het palet verkwikkend en dorstlessend, zuiver met een hint van gebrande amandelen. Ideaal als aperitief, maar uitblinkend bij schelp- en schaaldieren.
Een expressieve en elegant gestructureerde Champagne van het gerespecteerde huis Philippe Gonet, dat al sinds 1830 excelleert in terroir-gedreven Blanc de Blancs en assemblages van topkwaliteit.
Maison Ruinart is een van de eerste champagnehuizen. De Blanc de Blancs is de prestigecuvée en deze editie heeft een prachtige milieuverantwoordelijke geschenkverpakking. Maximaal 3 flessen per persoon.
Voor de klassieke blend van deze Premier Cru werden voornamelijk druiven van Grand Cru-wijngaarden gebruikt; hoewel de kwaliteit aanzienlijk is, is de prijs dat niet. Champagne-kenner Gert Crum: 'Een zeer appetijtelijke aperitief champagne'.
Krug is een champagne van klasse en naam. Joseph Krug besloot mousserende wijn te maken door een veelvoud aan oogstjaren en percelen samen te voegen, in zijn zoektocht naar een unieke complexiteit. Zijn champagnes behoren tot de meest gelaagde en verfijnde ter wereld - en dit is editie 172.
Typische Blanc de Blancs, waarin het frisse citrusfruit een perfect huwelijk vormt met het rijke steenfruit in de aanzet. Daarna volgen meer uitgesproken toetsen van brioche en amandelen. Multi-inzetbaar, ook bij de maaltijd.
Blanc de Blancs afkomstig van wijngaarden op de Côte des Blancs, Côte de Sézanne en in Montgueux. Aroma’s van verse boter en brioche. Een rijke Champagne, heel fruitig en energiek met een mineralig karakter.
100% Grand Cru chardonnay uit Le Mesnil-sur-Oger. De Roy Soleil is een homage aan zonnekoning Louis Quatorze, die wereldwijd de populariteit van Champagne bevorderde. Deze Champagne is dan ook net zo excentriek en uitbundig.
Terroir et Sens is een Extra Brut champagne: droog, maar fruitig. Door de fijne zuren en het aromatische brede palet een zacht, aangenaam en spannend glas wijn met verfrissing en diepgang. Van deze wijn zijn slechts 1300 flessen geproduceerd.
De Benedictijnermonnik Dom Pierre Pérignon ontwikkelde de ‘méthode champenoise’, waarop de beste mousserende wijnen vandaag de dag nog steeds gemaakt worden. Het wijnhuis dat zijn naam draagt, maakt wijnen van de hoogste categorie. Dit is millisime 2015.
100% Grand Cru chardonnay uit Le Mesnil-sur-Oger. De Roy Soleil is een homage aan zonnekoning Louis Quatorze, die wereldwijd de populariteit van Champagne bevorderde. Deze Champagne is dan ook net zo excentriek en uitbundig. - Magnum fles
Grand Cru millésimé gemaakt van uitsluitend pinot noir en afkomstig van één lieu-dit. De wijn wordt gemaakt met een 'perpetual reserve' uit een solera-systeem. Rijk en gebalanceerd, simpelweg een adembenemende champagne.
Deze rosé Champagne blinkt uit in het contrast tussen intens rood fruit en de koele, minerale finesse van Grand Cru Chardonnay uit Le Mesnil-sur-Oger – een zeldzame combinatie die haar internationale faam verklaart.
Unieke Blanc de Blancs zonder malolactische vergisting; geeft maximale spanning, fraîcheur en gastronomische diepgang. Zeer geschikt als culinair begeleider of als karaktervol aperitief.
De wijnsoort mousserend omvat alle wijnen met bubbels. De beroemdste bubbelwijn ter wereld is uiteraard champagne. Maar weet dat alleen de wijn afkomstig uit het beschermde herkomstgebied Champagne, gelegen in het noorden van Frankrijk, ook daadwerkelijk champagne mag heten. Alle andere bubbelwijnen worden benoemd als mousserende wijnen.
Champagne!
Er is geen feestelijker wijn denkbaar dan champagne. En hoewel in Nederland nog altijd de meeste champagne gedronken wordt tijdens oud en nieuw, is champagne een geweldige wijn die het hele jaar door uitstekend tot zijn recht komt. Juist daarom vindt u bij Colaris een prachtige selectie van verschillende champagnes.
Champagne wijnen worden vrijwel altijd gemaakt van de druiven chardonnay, pinot noir en pinot meunier. Wordt een champagne gemaakt van uitsluitend chardonnay-druiven? Dan wordt deze automatisch Blanc de Blancs genoemd: een witte champagne gemaakt van witte druiven. Gebruikt de wijnmaker alleen de druiven pinot noir en/of pinot meunier? Dan wordt dit een Blanc de Noirs genoemd.
De vinificatie van champagne kenmerkt zich doordat de wijn een tweede vergisting krijgt op fles. Hierdoor ontstaan de bubbels in de wijn. Door de toevoeging van suikers aan de wijn wordt het smaaktype van de champagne bepaalt. Dit kan oplopen van Extra Brut of Brut Nature tot Demi-Sec en zelfs Doux. De laatste twee smaaktypes zijn zoete champagnes.
Crémant
Zoals eerder al gezegd mogen alleen de mousserende wijnen uit de Champagnestreek champagne genoemd worden. Andere Franse mousserende wijnen komen vaak op de markt onder de naam crémant, meestal gevolgd door de naam van het gebied of de specifieke streek waar de wijn vandaan komt. Denk hierbij aan Crémant de Bourgogne, Crémant d’Alsace, Crémant de Loire of Crémant de Limoux. Net als champagne krijgt een crémant altijd een tweede vergisting op fles.
Cava
Het Spaanse antwoord op champagne is cava. Mousserende wijnen uit verschillende gebieden versnipperd over heel Spanje. Samen vormen deze gebieden de DO Cava. Verreweg de meeste gebieden waar cava wordt gemaakt, en zo ook de meeste cava-producenten, bevinden zich in Catalunya. Net als champagne en crémant vindt bij de vinificatie van cava een tweede vergisting op fles plaats.
Prosecco
De beroemdste mousserende wijn van Italië is zonder twijfel prosecco. Wist u dat Prosecco een streek is in het Noord-Italiaanse Veneto? Deze mousserende wijn krijgt altijd een tweede vergisting op tank, waarna de wijn met bubbels en al gebotteld wordt. Niet alleen een goedkoper productieproces, maar ook een geheel ander smaaktype dan champagne. De bubbels in de wijn zijn lichter en zachter. De wijn is levendig, lichtvoetig en fruitig. Welke mousserende wijn u ook kiest, bij Colaris vindt u altijd de wijn die bij u past.