Navenant Kookt met wijnadvies van Wijnhandel Léon Colaris

Navenant kookt op TV-Limburg met wijnadvies van Wijnhandel Léon Colaris

Vanaf donderdag 4 september is op TV-limburg het kookprogramma Navenant Kookt te zien. In dit programma worden op locatie gerechten bereid en wordt er een wijnadvies gegeven door Guus Benders, vinoloog en als verkoper/wijnspecialist in dienst bij Wijnhandel Léon Colaris. Klik rechts op Colaris introductie voor het introductiefilmpje.

 

Uitzending 1
In de eerste uitzending, die te zien was op donderdag 4 september, beschrijft Guus de Château Rives-Blanques 2012 Cuvée Odyssée, dé ideale combinatie bij het gepresenteerde gerecht de "Zeekreeft met schaaldierensaus met verse pasta en spinazie".

 

Bekijk hier het recept en de volledig uitzending.
Bekijk hier de video:

 

Uitzending 2
Guus gaat in op de verschillen tussen zomer en winterwijnen. De wijnen die besproken worden zijn de Domaine des Graves D'Ardonneau Cuvée Prestige en de Château de Gaudou Grande Lignée. Mooie combinaties met wild of gevogelte, zoals Roodpootpatrijs met zuurkool bereid in Restaurant Aubergine

Bekijk hier het recept en de volledig uitzending.
Bekijk hier de video:

 

Uitzending 3
Wijnadvies bij Limburgse reebout met pompoenrisotto en spruitjes in beurre noisette met jus van Limburgse kruidkoek.
Besproken wordt de Lirac La Fermade, uitstekende begeleider van wild.


Bekijk hier de Video

 

Uitzending 4
Chef-kok Randy van het Maashotel Venlo bereidt coquilles met spaghetti, huisgemaakte pastrami, limoen en een saus van tomaat en balsamico.
Het wijnadvies van Guus betreft de Grüner veltliners van Josef Ehmoser.


Bekijk hier de video:

 
Uitzending 5
Wijnadvies bij het gerecht 'Diamanthaas met een jus de boeuf en herfstgarnituur' dat bereid wordt door Chef-kok Matheo van der Sluijs en kok Willem Lenting van Gastronomie Smeets te Merkelbeek. Het wijnadvies bij dit gerecht bereft Château La Tour de By 2008.


Bekijk hier de video:
 

Uitzending 6
Wijnadvies bij het gerecht 'Varkenswangetjes op puree van zoete aardappel met paddenstoelen en spruitblad' dat bereid wordt door Chef-kok Leon Winthaegen van Hotel van Eyck te Maaseik.. Het wijnadvies bij dit gerecht bereft de Oostenrijkse Blaufränkisch Altes Weingebirge 2011 van domein Wellanschitz.


Bekijk hier de video:

 
Uitzending 7
Wijnadvies bij het gerecht 'Jong Lakenvelder rund met gestoofde kalfswang en pastinaakpuree' dat bereid wordt door Chef-kok Andy Brouwers van Kasteel TerWorm. Het wijnadvies bij dit gerecht bereft de Barrua 2010 Agricola Punica uit Sardinië.


Bekijk hier de video:
 

Uitzending 8
Wijnadvies bij het gerecht Vitello Tonato van chefkok Kevin Bonanno van restaurant de 5de Smaak te Maasmechelen. Het betreft de Valpolicella Rio Albo van Ca Rugate.

Bekijk hier de video:

 
Uitzending 9
Wijnadvies bij het gerecht 'eendenborst met gebakken witlof en Charlotte aardappels', zoals bereid door Jules Peeters & Joey Vanherle van Restaurant ZO...Eten en drinken uit Roermond. De geadviseerde wijn is de Aldeya Garnacha 2013 van Pago de Aylès uit Spanje.


Bekijk hier de video:
 

Uitzending 10
Wijnadvies van vinoloogbij het gerecht "Ossobuco met vergeten groenten, gepofte krieltjes en salsa van tomaat" zoals bereid door Jeroen Holten & Alan Oostrom van restaurant Sofa te Maastricht. Het wijnadvies betreft Château Mayne Vieille 2010 uit Fronsac, een prachtige combinatie met de Ossebuco.

Bekijk hier de video:

 
  
Opslag ondergronds
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473