Nebbiolo is de druivensoort die gebruikt wordt in de zeer geliefde Italiaanse kwaliteitswijnen als Barolo en Barbaresco. De Italiaanse druif levert dan ook grootse rode wijnen met een hoog tannine en zuurgehalte. De wijnen hebben een zeer lang rijpingspotentieel. De druif levert krachtige, geparfumeerde wijnen met specerijen en smaken van zoet fruit.

Piemonte: de perfecte plek voor Nebbiolo

De kwaliteitsdruif gedijt eigenlijk alleen maar in Piemonte, een tamelijk kleine heuvelachtige hoek in Noordwest-Italië. Lokaal wordt de druif ‘spanna’ genoemd. Wereldwijnen als Barolo en Barbaresco worden gemaakt van nebbiolo. De laatrijpende duif groeit op de zuidhellingen van de uitlopers van de Alpen. Op deze toppen komt een type kalksteen voor dat in de rest van de regio niet terug te vinden is. De nebbiolodruiven voor de barbaresco bevinden zich noordelijker en worden een week eerder geoogst dan de barolo druiven. Er is hier een koele zeebries die zorgt voor koelere zomers en het zuurgehalte stabiliseert. De druif wordt in september geoogst, een periode waarin der regio altijd beducht is voor hagel. Hierdoor kan de kwaliteit per jaargang variëren.

De kenmerken van Nebbiolo

Nebbiolo levert wijnen met een heerlijk geparfumeerde neus van viooltjes, rozen en specerijen. Smaken van zoet fruit, veel zuur en krachtige tannine. De wijnen hebben een lange afdronk en een behoorlijk oplegpotentieel. Hier onder treft u een kleine selectie nebbiolo toppers.
Bekijk hier alle Nebbiolowijnen in ons assortiment.

 
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473