Nieuw-Zeeland wijngaard

Wijnen uit Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een relatief nieuw wijnland zonder enorme historie. Het land wordt vaak vergeleken met het buurland Australië, wat niet terecht helemaal gezien ze meer dan 1500 kilometer uit elkaar liggen. Het land staat met name bekend om de Sauvignon Blanc en de Pinot Noir, met helder fruit en frisheid.

Het land is het meest zuidelijke wijngebied ter wereld en is opgedeeld in twee eilanden. Op beide eilanden is evenveel wijnbouw te vinden. Op deze twee eilanden zijn in totaal negen wijngebieden terug te vinden. Door zijn ligging midden in de koele wateren van de Stille Oceaan heeft het helemaal een koel en vochtig klimaat, de temperatuur op het noordereiland ligt iets hoger dan die op het zuidereiland.

Op het noordereiland vinden we het gebied Auckland en Northland, niet een groot gebied, maar veel belangrijke wijnproducenten zijn hier gevestigd. Hawke’s Bay is de één na belangrijkste wijngebied van Nieuw-Zeeland. De druiven kunnen hier optimaal rijpen door het zon-zekere klimaat en de voldoende regen. Het gebied levert dan ook uitstekende wijnen. Op het zuidelijke eiland vinden we het belangrijkste wijngebied, Marlborough. Meer dan 40% van de wijngaarden liggen hier. Pas in 1973 zijn hier de eerste druivenstokken aangeplant. Het koele maar bovenal zonnige klimaat gepaard met de grondsoortvariaties zorgen voor goede omstandigheden voor de wijnstokken.

Nieuw-Zeelandse wijngebieden

Het land is het meest zuidelijke wijngebied ter wereld en is opgedeeld in twee eilanden. Op beide eilanden is evenveel wijnbouw te vinden. Op deze twee eilanden zijn in totaal negen wijngebieden terug te vinden. Door zijn ligging midden in de koele wateren van de Stille Oceaan heeft het helemaal een koel en vochtig klimaat, de temperatuur op het noordereiland ligt iets hoger dan die op het zuidereiland. Op het noordereiland vinden we het gebied Auckland en Northland, niet een groot gebied, maar veel belangrijke wijnproducenten zijn hier gevestigd. Hawke’s Bay is de één na belangrijkste wijngebied van Nieuw-Zeeland. De druiven kunnen hier optimaal rijpen door het zon-zekere klimaat en de voldoende regen. Het gebied levert dan ook uitstekende wijnen. Op het zuidelijke eiland vinden we het belangrijkste wijngebied, Marlborough. Meer dan 40% van de wijngaarden liggen hier. Pas in 1973 zijn hier de eerste druivenstokken aangeplant. Het koele maar bovenal zonnige klimaat gepaard met de grondsoortvariaties zorgen voor goede omstandigheden voor de wijnstokken.

Druivenrassen uit Nieuw-Zeeland

De sauvignon blanc wijn uit Nieuw-Zeeland worden wereldwijd geroemd. De druif komt met name in Marlborough erg goed tot zijn recht. Het zijn aromatische wijnen met tropisch fruit met heerlijke zuren die het glas uitstuiven. De chardonnay is naast sauvignon blanc het meest aangeplant in Nieuw-Zeeland.

Rode wijnen worden veelal gemaakt van de pinot noir. Deze blauwe druif en doet het hier erg goed, echter is pas sinds een jaar of twintig van goede kwaliteit. Ook andere Bordeauxdruiven worden in Nieuw-Zeeland verbouwd, cabernet sauvignon, merlot en syrah zien we hier veel terug. Veel andere druiven zijn nog in ontwikkeling en we zullen hiervan dan ook zeker nog horen in de toekomst.

Geselecteerde Nieuw-Zeelandse wijnen

Bent u benieuwd naar de smaak van een Nieuw-Zeelandse wijn? We hebben een aantal wijnen uit Nieuw-Zeeland voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs.

 

Tahuna wijngaard Tahuna Estate
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473