Oostenrijk-Weingut Ehmoser

Oostenrijk

Onder Nederlandse consumenten stijgt de populariteit van Oostenrijkse wijn met stip. En niet ten onrechte, want onder invloed van de grote concurrentie en productievolumes in Europa en het negatieve imago uit het verleden ontstond ook de drang zich te onderscheiden als kwaliteitsproducent. Het enorme potentieel heeft zijn basis in fantastische ondergronden, variërend van löss tot graniet en van leisteen tot zand en leem en de aanwezigheid van grote meren en de rivier de Donau. Dit in combinatie met het relatief warme klimaat zorgt voor prima wijnbouwcondities.

De voornaamste druivenrassen die in Oostenrijk gebruikt worden zijn inheems. De Grüner Veltliner mag hierbij wel Oostenrijks trots genoemd worden en bestrijkt ongeveer 1/3 van aangeplante wijnbouwareaal.  Maar ook Oostenrijks rood is in opkomst, waarbij sankt laurent, zweigelt en met name blaufränkisch tot de nationale Oostenrijkse toppers behoren.

Met Weingut Josef Ehmoser uit Wagram en Weingut Schmelz uit Wachau hebben we twee topproducent van met name Oostenrijks wit in huis, terwijl we met Weingut Wellanschitz uit Mittelburgenland een topproducent van blaufränkisch in de gelederen hebben.

Klik hier voor een overzicht van alle Oostenrijkse wijnen.

Oostenrijkse wijn van topkwaliteit Oosenrijkse topkwaliteit
Deze webshop maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van webstatistieken. Bekijk ons cookiebeleid.
http://ad.360yield.com/pixel?type=img&id=7473