2021 | Chili | Itata

Pedro Parra Monk Cinsault Itata Valley 2021 Chili

  • Pedro Parra Monk Cinsault Itata Valley 2021 Chili
Opslaan

Deze single-vineyard Cinsault uit 2021, afkomstig van 36 jaar oude, droog geteelde wijnstokken in Guarilihue Alto, biedt een complex en innovatief karakter met aroma's van cranberry, kers en wilde kruiden.

Verder lezen
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Cinsault
  • Land & Regio
    Chili, Itata
Normale prijs: 39,95 Speciale prijs: 37,50
U bespaart
/ prijs per fles
Opslaan
Op voorraad.
  • 100% proefgarantie
  • Gratis bezorgd vanaf €75
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikels in je winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikels toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Awards
WijnsoortRode Wijn
LandChili
DruivenrasCinsault
RegioItata
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2021
Flesinhoud0.75
Alcoholgehalte13 %
Op dronk vanaf2023
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
Art.nr.E105771
Awards
  • Pedro Parra Monk Cinsault Itata Valley 2021 Chili

Robert Parker's Wine Advocate
95/100 punten
The single-vineyard Cinsault 2021 Monk comes from a rented vineyard in Guarilihue-Tiajacura on silt and iron soils and was named after jazz musician Thelonius Monk, who Pedro Parra describes as "complex and innovative." It fermented with 100% full clusters and matured in and oak vat for 11 months. The wine comes from red, tight soils, with lots of iron and small particles of quartz. It always has a deeper voice, and it's subtle and keeping the style of the Imaginador, quite Comando G (Las Umbrías, mentioned Parra), fine-boned with grainy tannins and good grip. It's floral and elegant, with some ethereal fragility. 1,712 bottles were filled in February 2022

Ontdek de Pedro Parra Monk Cinsault uit de Itata Valley, een prachtige rode wijn uit het oogstjaar 2021. Deze wijn is afkomstig uit een van de meest opkomende wijnregio's van Chili, waar de unieke terroir en ambachtelijke wijnmakers samenkomen om een uitzonderlijke kwaliteit te garanderen.

De Pedro Parra Monk Cinsault is gemaakt van de Cinsault-druif, een varietal dat bekend staat om zijn delicate en fruitige karakter. Deze wijn heeft een alcoholpercentage van 13% en biedt een zijdezachte structuur met een verfrissende zuurgraad, wat resulteert in een harmonieuze smaakbeleving.

Bij het proeven van deze Cinsault ervaar je tonen van rijpe kersen en frambozen, aangevuld met een subtiele kruidigheid en een hint van aardse mineraliteit. De wijn heeft een mooie balans die het perfect maakt voor een breed scala aan gerechten.

De Pedro Parra Monk Cinsault is erg lekker bij gegrild vlees en past ook uitstekend bij een selectie van kazen. Geniet van deze wijn met vrienden of tijdens een intiem diner en laat je verrassen door de rijkdom en diepgang van deze bijzondere wijn.