2020 | Italië | Veneto
Pieropan Calvarino Soave Classico 2020
Calvarino Pieropan scoort 5/5 sterren bij Perswijn - Een strogele wijn met een goudgroene-zweem. In de neus lichtvoetig, met aroma's van limoncella-appels, peer en citrus, met een anijs-achtige hint van vlierbloemen. Verder lezen
- DruivenrasGarganega
- Land & RegioItalië, Veneto
24,75
/ prijs per fles
Op voorraad.
- 100% proefgarantie
- Gratis bezorgd vanaf €75
- Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
- Verzekerd verzonden & zorgvuldig verpakt
Proefnotitie
Specificaties
Proefnotitie
Calvarino Pieropan krijgt 5/5 sterren van Perswijn voor zijn strogele wijn met een goudgroene zweem. De neus heeft aroma's van limoncella-appels, peer en citrus, met een anijsachtige hint van vlierbloemen. Op het palet komt het frisse fruit naar voren, net als een mineralige en ziltige toon. Hazelnoot en amandel domineren de lange afdronk van deze gebalanceerde wijn.
De wijn wordt gemaakt van 70% Garganega en 30% Trebbiano di Soave. De druiven worden handmatig geplukt van wijnstokken van 30 tot 60 jaar oud. De Calvarino-wijngaard ligt in het hart van de Soave-regio en heeft een complexe samenstelling van bodem van vulkanisch basalt en oceanisch tufsteen. Pieropan maakte hier de eerste single-vineyard wijnen van Soave.
De druiven worden zacht geperst en de wijn wordt gefermenteerd op 16-18°C en 12 maanden opgevoed in verglaasd beton. Daarna nogmaals 14 maanden op verglaad beton, waarvan gedeeltelijk met de fijne lies. Enkele maanden op fles maken de wijn af.
Calvarino Pieropan past uitstekend bij typisch Veronese streekgerechten als risotto met asperge, stoofschotels van groente, gerechten met delicate vis of schaaldieren of simpelweg als aperitief. Perswijn gaf Calvarino Pieropan eerder 5 sterren en de wijn kreeg maar liefst 93 punten van Vinous.
De wijn wordt gemaakt van 70% Garganega en 30% Trebbiano di Soave. De druiven worden handmatig geplukt van wijnstokken van 30 tot 60 jaar oud. De Calvarino-wijngaard ligt in het hart van de Soave-regio en heeft een complexe samenstelling van bodem van vulkanisch basalt en oceanisch tufsteen. Pieropan maakte hier de eerste single-vineyard wijnen van Soave.
De druiven worden zacht geperst en de wijn wordt gefermenteerd op 16-18°C en 12 maanden opgevoed in verglaasd beton. Daarna nogmaals 14 maanden op verglaad beton, waarvan gedeeltelijk met de fijne lies. Enkele maanden op fles maken de wijn af.
Calvarino Pieropan past uitstekend bij typisch Veronese streekgerechten als risotto met asperge, stoofschotels van groente, gerechten met delicate vis of schaaldieren of simpelweg als aperitief. Perswijn gaf Calvarino Pieropan eerder 5 sterren en de wijn kreeg maar liefst 93 punten van Vinous.
Specificaties
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Garganega |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2020 |
Flesinhoud | 0.75 |
Alcoholgehalte | 13 % |
Classificatie | DOC Soave |
Allergenen | Sulfieten |
Art.nr. | E102958 |